Welke e-sigaret moet ik kiezen

Welke e-sigaret kiezen of kopen

”Welke elektrische sigaret past bij mij? Welke e-sigaret of e-smoker moet ik kopen? Wat is de beste e-sigaret voor mij? Welke elektrische sigaret lijkt op een gewone sigaret? Met welke elektrische sigaret kan ik beginnen met elektrisch roken?” zijn veelgestelde vragen. Het blijkt dus dat veel mensen een te groot aanbod als probleem ervaren. U wilt immers niet de verkeerde e-sigaret kopen, maar direct de beste e-sigaret die u maar kunt vinden.

Als u het internet afstruint om een elektrische sigaret te kopen komt u op tal van websites terecht, die allemaal beweren de beste e-sigaret te kunnen leveren. Lijkt allemaal erg eenvoudig, maar met een grote diversiteit aan aanbod zult u merken dat het toch een moeilijke opgave is om juist voor u persoonlijk de beste e-sigaret te kunnen kiezen. Heeft u na het doorlezen van deze pagina nog steeds geen idee? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

Uitleg elektrische sigaret

Om even verder te gaan met de korte introductie: Een elektrische sigaret bestaat uit een batterij, een clearomizer en e-liquid. E-liquid is de vloeistof voor uw e-sigaret die verdampt. Dat waar de vloeistof ingaat om te verdampen is de clearomizer. In de clearomizer zit een coil die heet wordt door de batterij als er op de knop van de batterij gedrukt wordt. Hoe warm de batterij wordt kan vaak met wattage worden ingesteld.

Hoe het elektrisch roken begint

Laten we eens beginnen bij het begin. De meeste mensen komen vanaf een gewone sigaret in contact met een elektrische sigaret. Bij een gewone sigaret inhaleert u de rook in uw mond, en zuigt deze daarna naar uw keel en longen. MTL (mouth to lung). Om dit te evenaren zijn er ook bij het elektrisch roken veel mogelijkheden om op deze vergelijkbare manier van roken over te stappen. U vindt alle MTL e-sigaret sets hier.

Wat is de beste e-sigaret?

Als u juist op het punt van overstappen staat, let er dan op dat u in elk geval een gebruiksvriendelijke e-sigaret aanschaft. Juist door de vele instelmogelijkheden kan een beginnende damper al gauw het bijltje er bij neer gooien en aan de Marlboro, Van Nelle of Camel blijven zitten. Niet de bedoeling van u, en ook niet die van ons.

Wat de beste e-sigaret is, kunnen we helaas niet verduidelijken. Er zijn immers zoveel soorten, en iedereen heeft een eigen voorkeur. Zo kan iemand zweren bij een beginnersmodel, terwijl iemand anders een e-sigaret vol toeters en bellen het beste vindt.
Let op: Onthoud, dat die e-sigaret waarmee u kunt stoppen met roken altijd voor u de beste e-sigaret is. En welk dan de beste is, is dan weer persoonlijk voor iedereen.

We hebben in elk geval een aparte rubriek aangemaakt juist voor mensen die net de overstap naar de elektrische sigaret willen maken. U doet er goed aan om bij twijfel u eerst goed te informeren over het elektrisch roken, er zijn namelijk tal van onderzoeken in omloop die doen vermoeden dat elektrisch roken minstens net zo schadelijk is als gewoon roken. Onzin..!! Mocht u tot de weloverwogen keuze zijn gekomen dat u toch beter af bent met een elektrische sigaret, kijkt u dan eens op onze keuze voor nieuwkomers.

Welke e-sigaret lijkt het meest op een gewone sigaret?

Zoals velen onder u zoekt u, zeker om te beginnen, een elektrische sigaret die uw gewone sigaret evenaart. Welke elektrische sigaret lijkt dan het meest op een gewone sigaret?

Qua vorm, afmeting en gebruik lijken de e-sigaretten die met cartridges werken het meest op uw analoge sigaret. Ze zijn klein, ongeveer net zo groot als uw huidige sigaret,  er hoeft geen knopje te worden ingedrukt om te dampen, en ook het inhaleren is vrijwel gelijk van een e-sigaret met voorgevulde cartridges als met uw gewone sigaret. Kortom: Voor een e-sigaret die het meest lijkt op uw huidige gewone sigaret kijkt u bij elektrische sigaretten met cartridges

Verschillende modellen e-sigaret

Om uw beste e-sigaret te kopen, moet u natuurlijk eerst weten welke soorten en modellen er zijn. We hebben zoveel modellen dat het wellicht onoverzichtelijk kan lijken. Daarom kunnen we alle e-sigaretten onderverdelen in verschillende groepen.

Mocht u nog vragen hebben of twijfelen over uw keuze of toekomstige keuze omtrent uw nieuwe e-sigaret die u wilt kiezen, schroom dan niet om even contact met ons op te nemen. Mochten we telefonisch slecht te bereiken zijn mailt u dan even naar info@ea-sigaret.nl met een verzoek om terug gebeld te worden. We nemen graag alle tijd voor u, en willen u op een goede manier op weg helpen in de wereld van het elektrisch roken. Meer hulp of uitleg nodig? Geen probleem.

Hier volgt even een korte toelichting van elke rubriek, zodat u direct naar uw voorkeur kunt kijken.

 1. Eenvoudige e-sigaret MTL:
  Zoals de titel al aangeeft, vindt u hier elektrische sigaretten welke makkelijk te bedienen zijn. Er is geen technische kennis vereist om hiermee te kunnen dampen. Ook het onderhoud en navullen en opladen zijn eenvoudig. Deze rubriek wordt aangeraden voor mensen die willen beginnen met een elektrische sigaret.
 2. POD elektrische sigaret
  Kleine handzame modellen, vaak eenvoudig in gebruik. Ondanks dat deze e-sigaretten makkelijk te bedienen en te onderhouden zijn, zijn ze niet voor elke damper geschikt. Doordat er vaak een kleine batterij inhoud is, zal een gemiddelde roker niet voldoende aan de batterijcapaciteit hebben om een volle dag door te komen. Vaak worden de POD modellen gekocht om erbij te hebben, makkelijk om mee te nemen. Ook mensen die niet zoveel roken zijn goed af met een POD e-sigaret.
 3. DL (Subohm)
  Direct Lung, direct naar de longen inhaleren. Bedoeld voor erg zware rokers of dampers die de MTL voorbij zijn. Vaak gekocht om meer damp of rook te krijgen. Niet aan te raden voor beginnende dampers.
 4. AIO (All in One)
  Alles in één. Makkelijke elektrische sigaretten, vaak penmodellen waarbij clearomizer en batterij één geheel vormen. Vaak geven deze modellen net iets meer damp dan reguliere modellen, en zijn best veilig te gebruiken doordat er meestal geen instelmogelijkheden op de batterij aanwezig zijn. Verkeerd instellen kan dus niet. Door het ontbreken van moeilijke instelmogelijkheden wordt dit model vaak gekocht als opstap naar het subohmen.
 5. MOD / Boxmod
  Meestal wat meer gecompliceerde apparaatjes met diverse instelmogelijkheden. Er zijn boxmods met en zonder interne batterij, dus let goed op of er wellicht een batterij nodig is om te gebruiken. Dit type wordt afgeraden voor beginnende dampers, alhoewel er wel eenvoudige mods te koop zijn die ook voor beginners aan te raden zijn.
 6. Cartridge elektrische sigaret
  Kleine slanke en op gewone sigaretten lijkende modellen, waar u niet zelf met flesjes e-liquid hoeft te vullen. U dient wel de cartridges of ook wel cartomizers af en toe te vervangen. Vaak hebben deze batterijen een kleine capaciteit, maar door het eenvoudige gebruik zijn er toch veel dampers die dit model prefereren.

Wilt u overstappen of bent u net overgestapt van het roken? Dan bent u een beginnende damper.
We horen vaak ”maar ik heb 20 jaar gerookt.” Dan nog steeds bent u een beginnende damper. Omdat het dampen een heel andere bezigheid is dan roken bent u in dat geval waarschijnlijk niet op de hoogte met de gebruikte termologie en coils wisselen en dergelijke. Daarom adviseren we ook in uw geval een eenvoudige e-sigaret.

Natuurlijk kan het verkeren dat u al een bepaald model of merk in uw hoofd heeft, voor u aan deze speurtocht begon. Hieronder kunt u zowel als op merk ook op type e-sigaret uw juiste keuze maken. Lees ook: Dingen die je niet moet doen

Zo, nu bent u al flink op de hoogte van de hedendaagse elektrische sigaret. Dit was echter het makkelijke gedeelte. De moeilijkste opgave is het vinden van de juiste e-sigaret. Weet u genoeg? Hier kunt u direct een e-sigaret starterset kopen

De volgende stap

Nu even een stapje moeilijker. Mocht u voor nu voldoende weten kunt u gerust een keuze maken uit de eerder vermelde opties, de bijbehorende links staan onderaan en boven u in het rode navigatiemenu.

U bent er nog? Goed, we gaan verder met uitleg van de elektrische sigaret.
We willen benadrukken dat er juist tegenwoordig veel sets in omloop zijn waarbij de coil een weerstand van minder dan 1,0 ohm heeft. Als u net begint met dampen raden we deze sets af. Jawel, u leest het goed. Om te beginnen bent u beter af met een standaard goede set waarbij u de weerstand van de gebruikte coils boven de 1,0 Ohm houdt, tenzij het geheel een kant en klare set is waarbij u niet zelf het wattage kunt instellen. (denk hierbij bv aan de All in One systemen)

Coils met een weerstand onder de 1,0 Ohm kan het beste uitgelegd worden als vergelijking met een uiteinde van een tuinslang. Het gedeelte waar het water uitkomt noemen we even 1,0. Als u met uw duim de opening met de helft verkleint hebben we automatisch een weerstand van 0,5 en zal dezelfde hoeveelheid water eruit komen, alleen wordt er meer druk op het open gedeelte gecreëerd, zodat het water meer spuit dan als u uw duim weer weghaalt. Zo is het ook met de weerstand van de coils. hoe lager de weerstand, des te meer druk er opgebouwd wordt. Prima, als u een ervaren damper bent, maar zeker niet geschikt voor beginners. Voor beginners raden we zoals eerder genoemd een set aan uit de MTL serie.

Wilt u toch een elektrische sigaret met meer damp, lees dan onderstaande tabel als u al weet op hoeveel wattage u ongeveer wilt dampen:

 • Coils boven de 1,0 Ohm: 8W – 15W (aan te raden als eerste model, tevens geschikt voor MTL)
 • coils met 0,5 ohm tot 0,8 Ohm: 15W – 25W (kan nog als eerste e-sigaret voor zware rokers, en kan ook nog als MTL gebruikt worden)
 • Coils met 0,4 Ohm: 25W – 35W (Subohm)
 • Coils met 0,3 Ohm: 30W tot 40W (Subohm)
 • Coils met 0,2 Ohm 40W tot 60W  (Subohm) (alleen aan te raden voor gevorderde dampers)
 • Coils met een lagere weerstand dan 0,2 Ohm vanaf 60W (Subohm) (alleen aan te raden voor gevorderde dampers)
Type e-sigaretE-sigaret op merk 
MTL (mouth to lung)AspireSMOK
POD sysyteem e-sigaretEleafVaporesso
Subohm dampenIJoyWismec
Box mod'sInnokinOverige merken
Cartridge e-sigarettenJustfog
All in One (AIO)Joyetech
Bedrijfsgegevens

EA-Sigaret
Eibergsestraat 183
7481HJ Haaksbergen
E-sigaret kopen Haaksbergen 

info@ea-sigaret.nl
Telefonisch tussen 9.30 en 17.30 uur, tel: 053 – 4787118

Afhaal / Openingstijden Magazijn:
Ma – Vr   12.00 – 18.00
Za            12.00 – 17.00

KvK: 55958362
BTW nr: NL 171668406B02

Winkelmand
Logo-afterpay-checkout_L
Copyright @ EA-Sigaret

De waardering van www.ea-sigaret.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 2385 reviews.