Veel gestelde vragen over EA en de e-sigaret

Ondanks dat onze website zeer uitgebreid is, zowel qua aanbod maar ook qua informatie, kan het zijn dat u nog niet heeft kunnen vinden wat u zoekt. Regelmatig krijgen we vragen over uw e-sigaret of e-smoker. Dit kunnen allerlei soorten vragen zijn. Staat uw vraag er niet tussen? Mailt u deze dan naar ons, dan zullen we ook uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Hieronder vind u de meest gestelde vragen van onze klanten, u kunt op de vraag klikken om het antwoord te lezen.

Algemene vragen

Vragen over de elektrische sigaret

Vragen over E-liquid

Wat is het verschil tussen een e-smoker en een e-sigaret?

Een e-sigaret of een e-smoker zijn hetzelfde. Eerst was het een elektronische sigaret, dat werd later een elektrische sigaret wat dan weer afgekort werd tot e-sigaret. En om van de term sigaret af te komen omdat sigaret met tabak wordt geassocieerd, is de term e-smoker in het leven geroepen. Het is een algemene beschrijving van elk model waarmee u dampen, of elektrisch roken kunt.

Is een e-smoker gezond?

Is een e-sigaret gezond te noemen? Nee, zeker niet. Spruitjes, bloemkolen en zwemmen zijn gezond. Vaak wordt met deze vraag bedoeld of de e-sigaret schadelijk is voor de gezondheid of niet.

Wat zijn de nadelen van een e-sigaret?

Een andere veelgestelde vraag is ”Wat zijn de e-sigaret nadelen?”. Dampen of elektrisch roken houdt uw nicotineverslaving in stand. Tenzij u telkens verlaagt naar een lagere nicotine verhouding,om tot 0 uit te komen. Ook kan dampen een rauwe keel, hoofdpijn of duizeligheid opleveren. Vaak komt dit doordat men te weinig water drinkt. De e-liquid samenstelling kan namelijk vocht aan uw lichaam ontrekken waardoor deze klachten optreden. Het kan ook zijn dat u een te hoge nicotinedosis heeft. Probeer dan te verlagen, of te mengen met een lagere nicotine verhouding. Ook kan een allergie tegen bepaalde substanties in uw e-liquid ervoor zorgen dat er bijverschijnselen optreden. In dat geval probeer dan een ander e-liquid merk, of in het ergste geval een PG vrije e-liquid.

Mijn e-liquid wordt heet en spat op, wat kan ik doen?

Vaak worden clearomizers die met coils werken met een weerstand onder de 1,0 ohm aangedreven door een relatief hoog vermogen. U kunt veel zelf voorkomen door tijdens het vullen de airflow of luchttoevoer dicht te draaien, daarna beetje bij beetje open te draaien terwijl u telkens een klein hijsje of trekje neemt. Bij veel AIO modellen (all in one) dient u de clearomizer in één beweging dicht te draaien om te voorkomen dat er lucht onder het deksel komt. Dit voorkomt opspatten en heet worden van vloeistof. U zou ook kunnen proberen om een coil met een hogere weerstand te proberen. Het gebruiken van coils met een lage weerstand heet subohmen.

Mijn e-sigaret borrelt, wat kan ik doen?

Bij een borrelend geluid uit uw clearomizer kan er vloeistof in het modstukje gekomen zijn. Vaak is deze eraf te draaien, waarna u deze kunt schoonmaken. Dit kan met een tissue of u blaast de vloeistof eruit. Het kan ook zijn dat uw coil niet goed aangedraaid is. Even handvast draaien. Er kan ook vloeistof in de luchttoevoer zitten. Hiervoor moet u alles even losdraaien, en dan vullen zoals eerder aangegeven. Dus luchttoevoer dicht tijdens vullen.

Wanneer moet ik mijn coil vervangen?

Wanneer moeten coils vervangen worden? Als na een tijdje de e-liquid weinig tot geen smaak meer geeft, of als u hard moet trekken om iets van damp binnen te krijgen, of als er een constant aanwezige verbrande smaak aan uw damp zit, is het tijd om de coil te vervangen. Gemiddeld zal dit eens per 2 a 3 weken voorkomen, afhankelijk van uw gebruik.

Mijn e-liquid smaakt verbrand, wat kan ik doen?

Heeft u een verbrande smaak? E-liquid hoort niet verbrand te smaken. Het kan zijn dat het wattage te hoog is ingesteld. Verlaag het wattage tot de verbrande smaak weg is. Let wel op bij subohm clearomizers dat u niet te laag instelt om ongelukken te voorkomen. Het kan ook zijn dat de coil op is. In dat geval dient u de coil te vervangen. Dit is eens per 2 a 3 weken.

Mijn clearomizer lekt! Wat nu?

Wat te doen bij een lekkende clearomizer? Niets is vervelender dan een lekkende clearomizer. Vaak is dit te voorkomen. Draai altijd voor het vullen en/of bij gebruik van een nieuwe coil de luchttoevoer dicht. Na het vullen draait u per trekje de luchttoevoer (airflow) steeds een stukje verder open, tot de gewenste stand bereikt is. Bij veel AIO clearomizers zit een kindveilige sluiting in de clearomizer. In dat geval dient u de clearomizer met één draaibeweging dicht te draaien om te voorkomen dat er lucht onder het dekseltje gaat zitten. Dit kan spatten en verbrand smaken, of heet worden. Voorkom dat dus.

Nog steeds niet opgelost? Bekijk dan de coil. Vaak zit er aan de zijkant een soort opening waarachter u wit katoen ziet. U kunt dan een stukje katoenen wat toevoegen. Dit kan door met een pinnetje voorzichtig wat meer ruimte te maken bij het aanwezige katoen, waar u dan het watje bij tussen stopt. Vooral met wat zwaardere coils met lage weerstanden wil dit het probleem van lekken en dry hits oplossen.

Welke e-liquid kan ik gebruiken in combinatie met mijn e-sigaret?

Welke e-liquid dampen? Dit is een niet zo algemene vraag, en daarop kunnen we geen antwoord geven. Als u net begint met dampen is het een optie te kiezen voor een e-liquid met tabakssmaak. Dit zal in ieder geval wat herkenning geven om zo het dampen vol te kunnen houden. Ook adviseren we als u net begint om op 12 mg te beginnen. U kunt altijd omhoog of omlaag als dit niet aan uw behoefte voldoet. Er zijn verschillende mogelijkheden, en het kan geen kwaad om e-liquids te mengen. We hebben meer dan 600 e-liquid soorten op voorraad.

Welke e-sigaret is geschikt voor 100 VG liquids?

Met welke e-sigaret kan ik 100% VG dampen? Ook een vaak gehoorde vraag. Er zijn veel modellen die geschikt zijn om wat dikkere vloeistoffen in te dampen. U moet dan in elk geval denken dat dikkere vloeistoffen het beste verdampen op wat hogere wattagestanden. Dus in ieder geval vanaf 30W ongeveer. Let wel: dit is slechts een richtlijn. Er zijn inmiddels ook wel clearomizers die door alles heen dampen op ”slechts” 15W. In dit geval kunt u beter even vragen of uw clearomizer geschikt is voor VG liquids. Dit kan per mail, en vergeet dan niet om te vermelden welke clearomizer u gebruikt.

Verkoopt EA-sigaret ook de wegwerp e-sigaret?

Ja, bij EA-sigaret verkopen we de wegwerp e-sigaret. Deze variant van de e-sigaret is verkrijgbaar in diverse smaken en merken. Iedere disposable e-sigaret heeft een interne batterij en kan niet worden bijgevuld met e-liquid. Wanneer de vloeistof dus op is, dient de gehele e-sigaret weggegooid te worden.

Contact

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op, zodat we ook uw vraag kunnen beantwoorden: Klantenservice.

Welkom bij EA-Sigaret Op deze pagina worden e-sigaretten of e-sigaret gerelateerde artikelen te koop aangeboden. Deze producten zijn niet bedoeld voor minderjarigen. Ben je 18 jaar of ouder?
De waardering van www.ea-sigaret.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 4283 reviews.