Stoppen met roken door e-sigaret

Stoppen met roken

Stoppen met roken, klinkt eenvoudig. Zeker voor niet-rokers lijkt het simpel, gewoon je sigaret laten staan waar ie staat. Maar in de praktijk lijkt het stoppen met roken niet zo eenvoudig. Met name door de verslavende werking van nicotine is het voor veel rokers onmogelijk om de sigaret aan de kant te laten liggen, en hierdoor willens en wetens ook de bijkomende schadelijke effecten en ziekte verwekkende gevolgen die het gewone roken met zich meebrengt tot zich te nemen.

Even wat feiten op een rijtje:
– Per jaar overlijden ca 20.000 mensen in Nederland aan de gevolgen van roken. (wereldwijd zelfs meer dan 600.000)
– Sigaretten bevatten ca 5000 giftige en dodelijke stoffen, waarbij 200 kankerverwekkende stoffen tijdens verbranding vrijkomen.
– Rokers sterven gemiddeld 10 jaar eerder dan niet-rokers.
– Nicotine is niet ziekte verwekkend, wel verslavend.

Nicotinepleister
Om zonder te roken nicotine binnen te krijgen zijn er pleisters, deze geven nicotine af zonder dat u daarbij wordt blootgesteld aan alle kwalijke en kankerverwekkende ziektes.

Nicotine kauwgum
Hetzelfde geldt voor kauwgum waarin nicotine zit, door te kauwen komt de nicotine in uw speeksel en daarna in uw bloed.

Nicotine Spray
Een spray waarbij nicotine bij voorkeur onder uw tong wordt gespoten waardoor de nicotine snel in uw bloedbaan terecht komt.

Bovengenoemde alternatieven hebben 2 zaken gemeen:
– Ze geven een alternatieve methode om toch nicotine binnen te krijgen zonder de kankerverwekkende sigaret
– Ze voorzien wel van nicotine maar ze hebben niet dezelfde rustgevende handelingen die het roken wel geeft, namelijk het inhaleren, uitblazen van rook, het iets in de hand hebben tijdens roken, en het rustmomentje dat elke sigaret lijkt te geven.

Om aan alle eerdergenoemde punten te voldoen, is er nog de e-sigaret, waarbij we bij het volgende hoofdstukje zijn aangekomen.

Stoppen met roken met e-sigaret

Overstappen naar een alternatieve methode van roken, namelijk het elektrisch roken. Alle handelingen van het roken komen aan bod, en dit alles zonder verbranding. Aangezien we net hebben vastgesteld dat de meest schadelijke stoffen pas bij verbranding vrijkomen is er tot op heden geen enkel bewijs dat de e-sigaret kankerverwekkend of dodelijk is. Ook de eerder genoemde 5000 schadelijke stoffen uit uw gewone sigaret vindt u niet terug in uw elektrische sigaret.

Maar de e-sigaret is toch ook schadelijk?

Tot op heden zijn er diverse onderzoeken geweest, waarvan er enkele ten nadele van de e-sigaret (waarbij we wel moeten vermelden dat hierbij de e-sigaret niet gebruikt is zoals u dat zelf zou doen) en toch de meeste onderzoeken die voor de e-sigaret preken. Natuurlijk is niet-roken het beste alternatief om te stoppen met roken, maar het elektrisch roken is zeer zeker een goed alternatief voor iedereen die niet zomaar zijn/haar gewone sigaret links kan laten liggen. Er is van het elektrisch roken nog niemand ziek geworden, of overleden en ook de onderzoeken die het dampen op langere termijn onderzocht hebben zijn uitermate positief over de e-sigaret als alternatief voor uw huidige sigaret.

Meer weten? Kijk ook eens op Elektrisch Roken

Is de e-sigaret slecht om te stoppen met roken?

Zoals vermeld houdt de e-sigaret de verslaving van nicotine wel in stand. En natuurlijk is het beter om helemaal te stoppen, maar juist doordat de drang naar deze gewoonte zo sterk is valt dat niet mee. En dan is de e-sigaret wel een goed middel om in elk geval alle andere gevaarlijke en kankerverwekkende stoffen uit de gewone sigaret te weren. Immers is het bewezen dat u van sigaretten roken dood gaat. Roken is dodelijk. Dampen van een e-sigaret is niet dodelijk.

Natuurlijk zijn er volop tegenstanders van de e-sigaret die beweren dat dampen ook slecht is. Maar tot op heden staat nog niet bewezen vast dat e-sigaret gebruik schadelijk is voor gezondheid. Wat wel bewezen vast staat is dat roken van gewone sigaretten dodelijk en kankerverwekkend is. U kunt natuurlijk wachten tot er ooit misschien een onderzoek komt dat aantoont dat er toch 1 of misschien wel 2 schadelijke stoffen in de e-sigaret voorkomen, maar in uw gewone sigaret zitten er 4000, waarvan er meer dan 400 kankerverwekkend zijn.

Effectief stoppen met nicotine

Daarom is de e-sigaret wel degelijk een goed alternatief om te stoppen met roken. Ook kunt u door middel van een e-sigaret uw nicotine verslaving afbouwen door kleinere dosis te nemen of het nicotine percentage te verlagen. Zo bouwt u uw nicotine behoefte af en laat u uw lichaam langzaam wennen aan een steeds lager wordende dosis.

Wij hebben ook een onderzoekje gedaan naar het stoppen met roken, onder onze klanten, en de resultaten liegen er niet om. De meeste mensen hebben hun sigaretten drastisch weten te verlagen door de e-sigaret te gebruiken naast het roken. Zo hebben een grote groep mensen hun dagelijkse sigaretten tot onder de 10 stuks per dag weten te krijgen. Een hele prestatie natuurlijk. Een nog grotere groep gebruikt dagelijks minder dan 5 en zelfs helemaal geen gewone sigaret meer en dat na talloze mislukte pogingen om te stoppen met roken. Hieruit blijkt dat de e-sigaret wel degelijk een zeer effectief product is om te stoppen met roken.

In ieder geval, we hopen dat u wat met deze informatie kunt, en uiteraard staat het iedereen vrij om dat te doen waarbij u zichzelf het prettigst voelt. En als u toch wilt roken, gebruik dan de e-sigaret omdat in elk geval niet dodelijk of kankerverwekkend is.

Uitslag onderzoek omtrent de e-sigaret en het gebruik ervan
Bedrijfsgegevens

EA-Selling
Eibergsestraat 183
7481HJ Haaksbergen

info@ea-sigaret.nl
Telefonisch tussen 9.30 en 17.30 uur, tel:┬á053 – 4787118

KvK: 55958362
BTW nr: NL 171668406B02

Onze nieuwsbrief

De waardering van www.ea-sigaret.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1380 reviews.

error: Content is protected !!