E-sigaret kopen? ✓ Altijd goedkoop ✓ Gratis verzending va €50

Nicotine

Nicotine en uw e-sigaret

Nicotine is de centrale psycho-actieve stof die men vindt in tabak. Zonder nicotine zou een sigaret niet veel meer zijn dan een stok met hooi en een filter. Nicotine is de natuurlijke bescherming van de plant tegen insecten. Het is ook de reden waarom we een sigaret pakken wanneer we in een slechte bui zijn of onszelf gestrest voelen. Deze stof heeft het vermogen om onze geest tegelijkertijd te stimuleren als te ontspannen. Om het overstappen van roken naar dampen te vergemakkelijken kan er ook nicotine worden toegevoegd in uw e-vloeistof die u dampt.

De effecten van nicotine

Nicotine

Indien geïnhaleerd baant de nicotine zich een weg door onze bloedbaan, waarbij het onze hersenen in slechts 7 seconden bereikt. Het verschil met een gewone sigaret en een e-sigaret maakt hiervoor niet veel uit. Eenmaal daar gearriveerd, activeert het de bijnieren, waardoor het lichaam extra epinefrine aanmaakt, ook wel bekend als adrenaline. Hierdoor wordt onze hartslag en de bloeddruk vergoot, terwijl onze centrale zenuwstelsel opkikkert, waardoor we ons meer alert en actief voelen. Nicotine stimuleert ook de productie van dopamine, een neurotransmitter die de plezierroutes van onze hersenen activeert, waardoor de ervaring meer belonend wordt.

Afhankelijk van de individuele samenstelling en dosering, kan nicotine ook verdovende effecten hebben. Er is onderzoek dat suggereert dat het kalmerende effect een psychologische oorsprong heeft; het is de voldoening van het krijgen van een nicotine hit die een gevoel van ontspanning opwekt, maar het is in werkelijkheid niet de nicotine die de veroorzaker is. In dat opzicht is de ontspanning een secundair effect.

Daarnaast verhoogt nicotine het bloedsuikerniveau, waarvan wordt gedacht dat het een gevolg is van de extra vrijgekomen adrenaline. Deze extra glucose is geassocieerd met verhoogd leervermogen, verbeterd geheugen en een hoger niveau van alertheid. Zoals algemeen bekend, is nicotine ook de stof die de verslaving creëert bij sigaretten. Overigens is er wel een nicotine vervanger, maar deze is helaas niet goed te dampen.

Het verschil tussen nicotine en sigarettenrook

Het is belangrijk te weten dat sigarettenrook en nicotine niet hetzelfde zijn. Nicotine is een stof die we terugvinden in sigaretten en de rook die zij produceren, maar de rook staat bol met duizenden andere chemische en giftige stoffen. Het is mogelijk nicotine te verkrijgen via andere methodes, zoals e-sigaretten of nicotinepleisters, die alle andere gifstoffen, zoals teer en koolmonoxide, die vrijkomen bij het roken van tabak, vermijden. Ook worden longziektes en andere serieuze aandoeningen met name gerelateerd aan tabaksrook en niet aan de nicotine zelf.

Sterker nog, nicotine die gerookt wordt met een gewone sigaret versterkt de verslaving.

Meer weten over de opname in uw lichaam van nicotine? Lees dan het verschil tussen roken en dampen

Gebruik van nicotine vervangers, een alternatief voor nicotine

Ondanks dat nicotine niet aan de grondslag van kwalijke ziektes ligt, is het uiteraard wel een verslavende stof en daarom willen veel mensen af van deze verslaving. We hebben daar natuurlijk een oplossing voor.

U kunt uw nicotinegehalte in uw eliquid langzaam verlagen tot zelfs 0%. Indien u dit geleidelijk doet, zal uw lichaam langzaam kunnen wennen aan mindere hoeveelheden, om zo geheel op 0% uit te komen.

Een andere oplossing is door gebruik te maken van een nicotine vervanger, of een nicotine alternatief. Een geheel op natuurlijke ingredienten gebasseerde eliquid welke wel dezelfde waarneming geeft als uw gewone nicotine, maar welke niet verslavend werkt op uw lichaam.

Een vervanger voor gewone nicotine kan bijvoorbeeld ook nicotine zout zijn. Deze Nic Salt vindt u al terug in diverse e-liquids die we hebben.

Lees meer op onze pagina elektrisch roken

De waardering van www.ea-sigaret.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 3051 reviews.

error: Content is protected !!

Welkom bij EA-Sigaret

Op deze pagina worden e-sigaretten of e-sigaret gerelateerde artikelen te koop aangeboden. Deze producten zijn niet bedoeld voor minderjarigen. Verifieer uw leeftijd.