Het verschil tussen roken en dampen

Verschil in nicotine opname  tussen roken en dampen

Tussen roken en dampen zit een wezenlijk verschil. Natuurlijk zijn er ook talloze overeenkomsten en juist daarom is de e-sigaret ook een goed alternatief voor uw gewone sigaret.

Laten we beginnen met de verschillen in de manier van opnemen van de nicotine. Dit is immers meestal de reden dat u rookt. Zo wordt gedacht. Nicotine is een zeer verslavende stof en daarom wordt zowel roken als ook dampen afgeraden voor niet-rokers. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Wat zit er allemaal nog meer in uw gewone sigaret?

Uw gewone sigaret is meer dan papier met tabak. Er zit een hele wetenschap achter om te zorgen dat u verslaafd blijft. Zo is elke sigaret tegenwoordig al voorzien van gaatjes in het filter om tests te manipuleren. Deze gaatjes zitten heel bewust op plaatsen waar u uw lippen of vingers plaatst wanneer u rookt, zodat de werking teniet gedaan wordt. Daardoor is een sigaret veel gevaarlijker dan op de verpakking aangegeven, de hoeveelheid teer en koolstofmonoxide die vrijkomt bij verbranding is hierdoor dan ook bijna het dubbele dan wat aangegeven staat.

  • Arsenicum (extreem giftig)
  • Nitrosamine (kankerverwekkend)
  • Formaldehyde (irriterend en bij langdurige blootstelling in een hoge concentratie bijv. een woonkamer waar veelvuldig gerookt wordt is formaldehyde ook kankerverwekkend)
  • Benzeen ( kankerverwekkend)
  • Amonia (nicotine opname versneller)
  • Afval tabak en papier (zorgt voor steekvlammetjes tijdens roken waardoor de nicotine weer sneller in uw bloed terecht komt)
  • Teer
  • Koolstofmonoxide
  • Hoestremmers en suikers (anders zou u nimmer een trekje nemen, u zou direct overgeven als u zoveel rook bewust inademt)

Helaas is de wet niet ingericht om tabaksfabrikanten te verplichten te melden wat er in een sigaret zit, echter moet een e-liquid fabrikant alles melden wat in een flesje van 10 ml zit. Onthoud dat er niet voor niets op tabak een waarschuwing staat dat roken dodelijk is.

Wat is het verschil van nicotine opname?

Bij een pakje sigaretten staat de nicotine opname in tiende delen per sigaret vermeld, dus niet hoeveel nicotine er in een sigaret zit. Bijvoorbeeld, 0,6 mg per sigaret, betekent dat er in een pakje 20 sigaretten zitten wat inhoudt dat u 20 x 0,6 mg nicotine binnenkrijgt. Een pakje sigaretten is dus 12 mg opgenomen nicotine in uw lichaam. (de daadwerkelijke nicotine die in een gewone sigaret zit is dus 3 x zoveel maar er wordt slechts 1/3e opgenomen)

bij e-liquid staat de nicotine aanwezig in het flesje in mg per ml vermeld, bijvoorbeeld 18 mg/ml. Een flesje e-liquid bevat daarmee 18 mg per ml nicotine. Dit is gelukkig niet dat wat door uw lichaam wordt opgenomen.

Uit onderzoek van de geleerde dr Farsalinos blijkt dat ons lichaam ongeveer 1/3 (een derde) gedeelte opneemt tijdens dampen. Een flesje e-liquid van 18 mg leegdampen betekent daarmee dat u 6 mg/ml nicotine heeft opgenomen in uw lichaam.

Een flesje e-liquid van 10 ml staat ongeveer gelijk aan 3 pakjes sigaretten qua gebruik, dus bij 3 pakjes sigaretten heeft uw lichaam 3×12 mg en dus 36 mg nicotine opgenomen, tegenover 6 mg nicotine bij het dampen.

Groot verschil he?

En dan hebben we het nog niet over de andere toegevoegde stoffen, waaronder de meest bekende als teer en koolstofmonoxide gehad….

 

Bedrijfsgegevens

EA-Selling
Eibergsestraat 183
7481HJ Haaksbergen

info@ea-sigaret.nl
Telefonisch tussen 9.30 en 17.30 uur, tel: 053 – 4787118

KvK: 55958362
BTW nr: NL 171668406B02

Onze nieuwsbrief

De waardering van www.ea-sigaret.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1381 reviews.

error: Content is protected !!