Het verschil tussen roken en dampen

E-sigaret startersets van alle merken.
Diverse boxmod's van alle merken.
Meer dan 700 smaken uit voorraad geleverd.

Verschil in nicotine opname tussen roken en dampen

Tussen roken en dampen zit een wezenlijk verschil. Natuurlijk zijn er ook talloze overeenkomsten en juist daarom is de elektrische sigaret ook een goed alternatief voor uw gewone sigaret.

Laten we beginnen met de verschillen in de manier van opnemen van de nicotine. Dit is immers meestal de reden dat u rookt. Zo wordt gedacht. Nicotine is een zeer verslavende stof en daarom wordt zowel roken als ook dampen afgeraden voor niet-rokers. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Wat zit er allemaal nog meer in uw gewone sigaret?

Uw gewone sigaret is meer dan papier met tabak. Er zit een hele wetenschap achter om te zorgen dat u verslaafd blijft. Zo is elke sigaret tegenwoordig al voorzien van gaatjes in het filter om tests te manipuleren. Deze gaatjes zitten heel bewust op plaatsen waar u uw lippen of vingers plaatst wanneer u rookt, zodat de werking teniet gedaan wordt. Daardoor is een sigaret veel gevaarlijker dan op de verpakking aangegeven, de hoeveelheid teer en koolstofmonoxide die vrijkomt bij verbranding is hierdoor dan ook bijna het dubbele dan wat aangegeven staat.

  • Arsenicum (extreem giftig)
  • Nitrosamine (kankerverwekkend)
  • Formaldehyde (irriterend en bij langdurige blootstelling in een hoge concentratie bijv. een woonkamer waar veelvuldig gerookt wordt is formaldehyde ook kankerverwekkend)
  • Benzeen ( kankerverwekkend)
  • Amonia (nicotine opname versneller)
  • Afval tabak en papier (zorgt voor steekvlammetjes tijdens roken waardoor de nicotine weer sneller in uw bloed terecht komt)
  • Teer
  • Koolstofmonoxide
  • Hoestremmers en suikers (anders zou u nimmer een trekje nemen, u zou direct overgeven als u zoveel rook bewust inademt)

Helaas is de wet niet ingericht om tabaksfabrikanten te verplichten te melden wat er in een sigaret zit, echter moet een e-liquid fabrikant alles melden wat in een flesje van 10 ml zit. Onthoud dat er niet voor niets op tabak een waarschuwing staat dat roken dodelijk is. Lees meer op onze pagina elektrisch roken

Wat is de nicotine opname bij een e-sigaret?

Allereerst, waarom zou u dit willen weten. De toxische, giftige en kankerverwekkende stoffen zijn immers 0,0%. Maar uiteraard bent u (net als wijzelf ooit waren) benieuwd naar de opgenomen nicotine in uw lichaam.

So, hier we go…

Bij een pakje sigaretten staat de nicotine opname in tiende delen per sigaret vermeld, dus niet hoeveel nicotine er in een sigaret zit. Bijvoorbeeld, 0,8 mg per sigaret, betekent dat er in een pakje 20 sigaretten zitten wat inhoudt dat u 20 x 0,8 mg nicotine binnenkrijgt. Een pakje sigaretten is dus 16 mg opgenomen nicotine in uw lichaam.

de daadwerkelijke nicotine die in een gewone sigaret zit is dus 3 x zoveel maar er wordt slechts 1/3e opgenomen. Verder bevatten de sigaretten manipulatie middelen, elke geteste sigaret is voorzien van een filter welke voorzien is van gaatjes zodat alle tests lagere waardes aangeven dan de daadwerkelijke nicotine opname. Bij een e-sigaret wordt tot nu toe andersom getest, er wordt met zo groot mogelijke trekjes getest. Beide testresultaten zijn daamree negatief beinvloedend voor dampers

Bij e-liquid staat de nicotine aanwezig in het flesje in mg per ml vermeld, als voorbeeld het gemiddelde van 12 mg/ml. Een flesje e-liquid bevat daarmee 12 mg per ml nicotine. Dit is gelukkig niet dat wat door uw lichaam wordt opgenomen.

Uit onderzoek van de geleerde dr Farsalinos blijkt dat ons lichaam ongeveer 1/3 (een derde) gedeelte opneemt tijdens dampen. Een flesje e-liquid van 12 mg leegdampen betekent daarmee dat u 4 mg nicotine heeft opgenomen in uw lichaam.

Hoeveel sigaretten is 10 ml e liquid?
Op een andere pagina hebben we reeds uitgelegd dat  1 fesje e-liquid gelijk staat qua gebruik aan drie pakjes sigaretten, dus hier rekenen we mee verder.

Een flesje e-liquid van 10 ml staat ongeveer gelijk aan 3 pakjes sigaretten qua gebruik, dus bij 3 pakjes sigaretten heeft uw lichaam 3×16 mg en dus 48 mg nicotine opgenomen, tegenover 4 mg per milliliter, dus bij 10 ml is dat 40 mg nicotine bij het dampen.

Groot verschil he?
Dit verklaart ook waarom mensen in het begin meer dampen dan dat ze roken, omdat de nicotine opname in uw lichaam drastisch lager uitvalt, en hier moet uw lichaam aan wennen.

En dan hebben we het nog niet over de andere toegevoegde stoffen, waaronder de meest bekende als teer en koolstofmonoxide gehad….

Meer weten? Ga dan naar: De waarheid over de elektrische sigaret

Als u inmiddels voor uzelf de keuze gemaakt heeft om toch te stoppen met roken en klaar bent voor een elektrische sigaret, maar u weet nog niet welk model geschikt voor u is, ga dan naar ”welke e-sigaret moet ik kiezen”. Uiteraard bent u ook welkom in Haaksbergen waar we u graag verder helpen.

Overigens is er ook een natuurlijke nicotinevervanger, helaas is deze niet goed te dampen. Daarom wordt bij het dampen om nicotine te minderen ook wel nicotine salt gebruikt. Dit laat zich perfect dampen in e-liquids.

Meer onderwerpen over dampen onder dampinformatie

Zoals velen wilt u wellicht ook stoppen met roken, en u zoekt een alternatief om u te helpen. Lees waarom stoppen met roken beter voor u is.
Hoorde u ook ooit ergens dat dampen goedkoper is dan roken? Maar is dat wel echt zo? Een overzicht van uw kosten bij het dampen.
Dampen zoals u rookt. Eerst naar uw mond inhaleren en daarna naar uw longen. Zo zoekt u waarschijnlijk ook een vergelijkbare e-sigaret?
Wat is subohm dampen? Maar vooral welke gevaren kent subohmen? En wat zijn de voordelen van sobohm dampen?
Iedereen kent het, maar wat is nou precies elektrisch roken? En is het echt beter dan roken? Of is dampen slechter dan roken?
Roken en dampen kent veel overeenkomsten. Wat zijn nou de verschillen tussen roken en dampen?
De e-sigaret die het meest op ''gewone'' sigaretten lijken, met voorgevulde cartridges of cartomizers.
Bent u pijp- of sigaren roker en wilt u ook overstappen naar elektrisch roken? Ook voor u hebben we een ruime keuze.
Alhoewel we geen medische uitspraken mogen doen, zijn er steeds meer mensen die voordelen ervaren van CBD.
Bedrijfsgegevens

EA-Sigaret
Eibergsestraat 183
7481HJ Haaksbergen

info@ea-sigaret.nl
Telefonisch tussen 9.30 en 17.30 uur, tel: 053 – 4787118

Afhaal / Openingstijden Magazijn:
Ma – Vr   12.00 – 18.00
Za –          12.00 – 16.30

KvK: 55958362
BTW nr: NL 171668406B02

Onze Nieuwsbrief
Winkelmand
Logo-afterpay-checkout_L
e-sigaret-keurmerk
Bouw en design door www.lindavanzomeren.nl

De waardering van www.ea-sigaret.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 2292 reviews.