De beste e-sigaretten van 2019 ✓ Altijd goedkoop ✓ Gratis verzending va €50
arts elektrisch roken

Elektrisch roken

Voorwoord: Elektrisch roken is in Nederland aan strengere regels gebonden dan in Amerika. Alle commotie waarover tegenwoordig dagelijks wordt bericht gaan over e-liquids met toevoegingen die in Nederland niet zijn toegestaan. (THC Olie)

Bronnen: RTL NieuwsNu.nl

Het gaat in Amerika over e-sigaretten met olie bevattende THC of CBD. Dit mag in Nederland ook niet, maar we raden het ook niet aan. Olie is veel te dik om te verdampen en laat een vetlaag achter in uw longen. Dat is levensgevaarlijk! Damp gewoon de toegestane e-liquids en laat u niet gek maken..!!

Daarbij is het toegestane nicotine percentage in Amerika 3 x zo hoog als in Europa toegestaan is (zoals in de veelbesproken ”Juul”). Natuurlijk is dat niet veilig voor jongerende niet-rokers.

Europese e-liquids zijn vrij van schadelijke stoffen en bedoeld als alternatief voor roken.

Men moet een e-sigaret altijd zien als vervanger van gewone sigaretten. Zo is het bedoeld, en meer of minder als dat is dampen niet. En in deze context gezien, is elektrisch roken een veel betere keuze dan een tabakssigaret.

Elektrisch roken of Dampen, wat is dat?

Elektrisch roken, wat is het precies? En natuurlijk: wat is Dampen? Met dampen, vapen en elektrisch roken wordt hetzelfde bedoeld. Elektrisch roken is de oorspronkelijke naam van het in gebruik nemen van een elektrische sigaret. Doordat er geen rook aan te pas komt (er wordt immers niets verbrand, maar vloeistof verdampt) spreekt men tegenwoordig van dampen. Dampen is het gebruiken van een e sigaret, met een batterij en een mondstukje dat e-liquid bevat. Door contact maken verdampt de vloeistof in het mondstukje, dat clearomizer of tankje heet, en dit veroorzaakt condens, of damp.

Waarom elektrisch roken?

Elektrische sigaretten worden gebruikt als alternatief voor het gewone roken. Aangezien u wel nicotine binnen krijgt kunt u daar steeds iets minder van nemen indien gewenst. Bij elektrisch roken wordt u niet blootgesteld aan de schadelijke en dodelijke stoffen van reguliere sigaretten. Daarom kiezen veel mensen voor deze elektrische variant. Volgens kranten is elektrisch roken zelfs het beste middel om te kunnen stoppen met gewoon roken. Bent u op zoek naar een goede e-sigaret en bent u zodoende op onze site terecht gekomen? Ga dan naar alle startersets bij het vinden van uw juiste e-sigaret.

Is elektrisch roken gezond of juist slecht voor u?

Is elektrisch roken gezond? Of is elektrisch roken slecht? Of is dampen schadelijk voor uw gezondheid? Er wordt beweerd dat elektrisch roken gezond is, of gezonder. Onzin natuurlijk, want het is geen vitamine, sport of beweging, en het is geen krop sla of andijvie. Elektrisch roken is een alternatief voor uw gewone sigaret. Door ontbreken van veel schadelijke stoffen zoals teer en koolstofmonoxide is elektrisch roken sterk in opkomst. Verder ontbreekt bij dampen schadelijke en kankerverwekkende stof zoals we die in reguliere sigaretten terugvinden. Voorbeelden zijn:

 • – arseen (mierengif)
 • – benzeen (grondstof voor chemisch wapen)
 • – methanol (brandstof voor straaljagers)
 • – waterstofcyanide (industriële pesticide)
 • – amoniak

Deze stoffen worden kunstmatig toegevoegd aan uw gewone sigaret, met reden om te zorgen dat nicotine goed door uw lichaam wordt opgenomen. Daarbij wordt e-liquid niet verbrandt, maar slechts verdampt. Daardoor wordt bij elektrisch roken het aantal stoffen dat opgenomen wordt in uw lichaam drastisch beperkt. . De aanwezige nicotine is verslavend maar niet dodelijk. Uiteraard is helemaal niet roken of dampen het beste. Lees verder op het verschil tussen roken en dampen

Elektrisch roken en uw gezondheid

Het gemiddelde toxische gehalte van nicotine in e-liquid is vrijwel hetzelfde als bij andere sigaret vervangers zoals nicotine kauwgom of pleisters. Het niveau kankerverwekkende stoffen van een elektrische sigaret ten opzichte van normale sigaretten ligt volgens diverse onderzoeken tot 700 maal lager. Door reclamewetgeving die op onze branche rust, kunnen we u niet meer informatie verstrekken, maar u bent vrij om op internet te zoeken naar diverse onafhankelijke e-sigaret onderzoeken.

Wilt u toch liever nicotine pleisters proberen? Deze helpen goed om drang naar nicotine inname te minderen, maar onze ervaring is dat de pleisters het beste werken om definitief met roken te stoppen als ze horizontaal over beide lippen tegelijk worden geplakt.

Is de e-sigaret een medicijn?

In 2011 is door minister Klink geopperd en later door minister Schipper geprobeerd om de e-sigaret als medicijn te bestempelen. De elektrische sigaret geneest natuurlijk niets, en is slechts een andere vorm van roken. Daardoor kan de e-sigaret dus niet als geneesmiddel worden bestempeld. De e-sigaret is dus geen medicijn maar kan wel helpen om te stoppen met roken.

Lange termijn dampen

Er is door onderzoekers in opdracht van het Britse Cancer Research onderzoek gedaan naar schadelijkheid van dampen op lange termijn. Daaruit blijkt dat ook zelfs op lange termijn gebruiken van e-sigaret veel onschadelijker is dan eerder gedacht werd.

Het enige verontrustende aan dit alles is het aantal mensen dat denkt dat dampen net zo schadelijk als roken is. Hierdoor blijven mensen liever roken en daarvan ga je eerder dood. De overheidscampagnes werken dus wel in die zin dat ze het dampen in een kwaad daglicht neer gezet hebben. Dit voorkomt het aantal zieken en doden door roken natuurlijk niet. We raden ook niemand aan om te beginnen met dampen die nog nooit gerookt heeft. De e-sigaret blijft een alternatief voor de tabakssigaret

Veel genoemde nadelen van dampen

Toch zijn er ook nadelen te noemen omtrent dampen, zo zijn er verschillende lichamelijke klachten welke ontstaan kunnen door of tijdens dampen. Deeze bijwerkingen zijn:

 • – hoofdpijn
 • – duizeligheid
 • – droge / rauwe keel
 • – misselijkheid
 • – overmatig hoesten
 • – allergie tegen PG bestanddelen.

Veel klachten kunnen we uitleggen. Door PG in uw e-liquid wordt vocht ontrokken aan uw lichaam. Daardoor is het belangrijk om veel te drinken om hoofdpijn en duizeligheid en droge keel te voorkomen (lees meer op ”e-sigaret slecht voor gebit”). U kunt ook duizelig worden door een te sterk nicotinegehalte, probeert u dan eens een stapje omlaag te doen, of uw huidige sterkte te mengen met een lagere sterkte.

De hoestbuien zijn een veelgehoorde klacht, zeker in het begin. U moet weten dat in uw gewone sigaret hoestremmende ingrediënten worden verwerkt om dit te voorkomen, in uw e-liquid zitten deze veelal schadelijke stoffen niet. Daarbij moeten de haartjes in uw keel wennen aan de damp die er langs komt. Damp is anders dan rook, en voor uw lichaam weer nieuw.

Allergische reacties bij elektrisch roken

Bij PG allergie kunt u naast bovengenoemde problemen ook uitslag op uw huid krijgen. Probeert u dan een 100% VG e-liquid.

Ook hebben sommige eliquids een te sterke smaakstof, of een kunstmatig toegevoegde smaakstof welke net even verkeerd reageert met uw lichaam. Probeert u dan andere e-liquid. Wij proberen zo veel mogelijk om e-liquids aan te bieden die uit natuurlijke ingrediënten bestaat, maar zelfs dan is dat geen garantie voor probleemloos dampen. We adviseren dan wel om een andere smaak, of ander merk te proberen.

Verder zijn er nog geen enkele ziektes of schadelijke problemen geconstateerd bij het elektrisch roken, of meedampen. Er zijn onderzoeken door overheid gedaan die anders doen vermoeden, maar daar werd op een dusdanige manier misbruik van de e-sigaret en het elektrisch roken gemaakt dat niemand ooit ditzelfde ongemerkt zal doen. Zo lieten ze bijvoorbeeld de eliquid verbranden om aan te tonen dat dampen schadelijk is. Natuurlijk is verbrande eliquid schadelijk, net als verbrande kip dat ook is, maar geen mens zal een zwartgeblakerde kip opeten.

Water is ook gezond, maar drinkt u 10 liter water per dag zult u eraan overlijden. Dat wil niet zeggen dat water ongezond is natuurlijk.
Overigens zijn er gelukkig onafhankelijke websites die ook onafhankelijke informatie geven, en alleen en geheel belangeloos informatie geven om mensen te helpen en te informeren. Voorbeeld hiervan is: ACVODA

E-sigaret batterij ontploft

We krijgen ook vragen als: ”Is mijn e-sigaret veilig? Of kan mijn e-sigaret ontploffen?”. Zoals u lezen wij ook de voorbij komende berichten over ontploffende batterijen. Dit wordt veroorzaakt door of mech mods, of verkeerde batterijen in een mech mod. Een mechanische mod is een onbeveiligde e-sigaret dat wanneer u het dampknopje indrukt altijd contact met de batterij maakt, ongeacht een verkeerde instelling of slechte batterij. Met als gevolg dat de batterij bij een verkeerde instelling te veel power moet leveren, waardoor onderduk ontstaat en daardoor gaat imploderen. Dit is gevaarlijk, daarom verkopen wij GEEN mech mods of mechanische mods, en wij verkopen ook geen slechte batterijen. Houdt u zich aub aan de elektronische sigaretten en mods plus bijbehorende onderdelen die wij verkopen en dan weet u zeker dat u veilig dampt.

E-sigaret veroorzaakt dodelijke longziektes

Laat u niet gek maken!! Ook wij zien deze berichten voorbijkomen. Heel kort door de bocht: In Amerika wordt THC houdende olie toegevoegd aan de e-liquid en deze wordt op straat verkocht aan Amerikaanse jongeren. Sowieso moet men géén olie toevoegen aan e-liquid. Olie is veel dikker en laat bovendien een gevaarlijke vetlaag achter in uw longen. We waarschuwen al vanaf begin niet zelf te experimenteren met dampen. Houd het dampen veilig en knutsel niet zelf aan uw e-sigaret, gebruik de aanbevolen onderdelen en mix geen e-liquids die we aanbieden met andere stoffen. Zo blijft het dampen safe. Dit is ook het advies van de RIVM
Lees hier meer over dodelijke longziektes in Amerika

Slotwoord

Hebben we u voldoende kunnen informeren? Of heeft u nu nog vragen die u graag beantwoord wilt zien? Wilt u nog meer lezen? Dat kan, bekijk bijvoorbeeld eens onze pagina : De waarheid van de elektrische sigaret

Zoals velen wilt u wellicht ook stoppen met roken van tabak of sigaretten, en u zoekt een alternatief. Lees waarom stoppen met roken beter voor u is.
Hoorde u ook ooit ergens dat dampen goedkoper is dan roken? Maar is dat wel echt zo? Een overzicht van uw kosten bij het dampen.
Dampen zoals u rookt. Eerst naar uw mond inhaleren en daarna naar uw longen. Zo zoekt u waarschijnlijk ook een vergelijkbare e-sigaret? Kies dan een MTL e-sigaret
Wat is subohm dampen? Maar vooral welke gevaren kent subohmen? En wat zijn de voordelen van sobohm dampen?
Iedereen kent het, maar wat is nou precies elektrisch roken? En is het echt beter dan roken? Of is dampen slechter dan roken?
Roken en dampen kent veel overeenkomsten. Wat zijn nou de verschillen tussen roken en dampen?
Wat doet nou eigenlijk nicotine? Is het echt slecht? Kunnen we gewoon nicotine blijven gebruiken? Of moeten we dit juist vermijden?
Natuurlijk zijn er veel zaken die u weten wilt en die u niet zo snel vinden kunt. Misschien staat uw vraag hier wel tussen?
Alles weten over vapen? Is dat hetzelfde als dampen? Of wordt er iets anders bedoeld? Kan ik een vape kopen?

VIDEO: In de video ziet u dat de elektrische sigaret een goede oplossing kan bieden om de inname van schadelijke stoffen bij het roken te verminderen. Getoond wordt de vrijgekomen damp van een e-sigaret en de rook van een gewone sigaret.

Is elektrisch roken slecht?

Tot op heden is niet bewezen dat elektrisch roken de gezondheid schade toebrengt. Natuurlijk moet men geen experimenten uitvoeren met e-liquid. Ook wordt afgeraden om e-liquid te gebruiken van buiten Europa. Daar gelden hele andere regels, en zeker met de ophef tegenwoordig raden we aan om het bij in Europa goedgekeurde e-liquids te houden.

Wat zijn de bijwerkingen van elektrisch roken?

Er zijn een aantal bijwerkingen die voor kunnen komen. Hoofdpijn, duizelig en misselijkheid zijn meer gehoorde klachten. Men moet bij het elektrisch roken veel water drinken, omdat de PG in de e-liquid vocht onttrekt aan uw lichaam. Daardoor kunnen bovengenoemde klachten en bijwerkingen optreden. Bij duizeligheid kan ook gekozen worden om een lagere nicotine sterkte te nemen. Blijven de klachten aanhouden, probeer dan een ander merk e-liquid of raadpleeg uw huisarts.

Is elektrisch roken beter dan sigaretten?

Van gewone sigaretten is al meerdere jaren bewezen dat het kanker en andere ziektes veroorzaakt. Van elektrisch roken op de manier die voorgeschreven is is tot op heden nog geen enkele ziekte gemeld. Dat betekent niet automatisch dat elektrisch roken gezond is. Maar volgens het RIVM kunnen mensen die roken beter elektrisch roken dan gewone sigaretten.

Is elektrisch roken schadelijk voor mijn longen?

Elektrisch roken is niet schadelijk voor uw longen, mits men zich aan de voorschriften houd zoals de meeste Nederlandse (web)shops deze vermelden. Gebruik geen andere stoffen om te verdampen als Europese e-liquids. Ga niet experimenteren met batterijen en gebruik uw apparaat zoals bedoeld is. Probeer indien mogelijk uw nicotinesterkte omlaag te brengen. Elektrisch roken biedt de mogelijkheid ervoor. Als u nog nooit gerookt hebt, gebruik dan ook geen e-sigaret.

De waardering van www.ea-sigaret.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 3120 reviews.

error: Content is protected !!

Welkom bij EA-Sigaret

Op deze pagina worden e-sigaretten of e-sigaret gerelateerde artikelen te koop aangeboden. Deze producten zijn niet bedoeld voor minderjarigen. Verifieer uw leeftijd.