Elektrisch roken

Is elektrisch roken gezond of juist slecht voor u?

Er zijn mensen die beweren dat elektrisch roken gezond is, of gezonder. Onzin natuurlijk, want het is geen vitamine, sport of beweging, en het is geen krop sla of andijvie. Elektrisch roken is een alternatief voor uw gewone sigaret. Door het ontbreken van veel schadelijke stoffen zoals teer en koolstofmonoxide en doordat e-liquid niet verbrandt wordt, maar slechts verdampt, beperkt deze vorm van roken wel het aantal schadelijke stoffen dat opgenomen wordt in uw lichaam. Uiteraard is helemaal niet roken of dampen het beste, maar als u toch wilt roken, dan liever met de e-sigaret.

U kunt de elektrische sigaret gebruiken als alternatief voor het gewone roken. Aangezien u wel de nicotine binnen blijft krijgen kunt u daar steeds iets minder van nemen, zonder dat u tijdens het elektrisch roken blootgesteld wordt aan de overige schadelijke en dodelijke stoffen die aan een reguliere sigaret zitten.

Elektrisch roken en uw gezondheid

Het gemiddelde toxische gehalte van de nicotine in de eliquid is ongeveer hetzelfde als andere sigaret vervangers zoals nicotine kauwgom of pleisters. Het niveau kankerverwekkende stoffen van een elektrische sigaret ten opzichte van een normale sigaret blijkt volgens diverse onderzoeken tot 700 maal lager te liggen. Door de reclamewetgeving die op onze branche rust, kunnen we u niet meer informatie verstrekken, maar u bent vrij om op internet te zoeken naar diverse onafhankelijke e-sigaret onderzoeken. Indien u kiest voor dampen met nicotine bedenk dan wel dat nicotine zeer verslavend is.

Zoals reeds vermeld maakt de elektrische sigaret geen gebruik van de overige schadelijke en zeer giftige stoffen zoals we die in reguliere sigaretten terugvinden, zoals arseen (mierengif) benzeen (grondstof voor chemisch wapen) methanol (brandstof voor straaljagers) en waterstofcyanide (industriële pesticide). Deze stoffen worden kunstmatig aan uw gewone sigaret toegevoegd, met als reden om te zorgen dat de nicotine goed door uw lichaam wordt opgenomen. De aanwezige nicotine is zeer verslavend maar niet dodelijk. De andere toegevoegde stoffen zijn echter wel kankerverwekkend en dodelijk en dus zeer schadelijk. Verder zijn er nog tal van andere zeer schadelijke stoffen (ca 4000) waarvan er minstens 700 kankerverwekkend zijn . Lees verder

Wilt u toch liever nicotine pleisters proberen? Deze helpen goed om de drang naar nicotine inname te minderen, maar onze ervaring is dat de pleisters het beste werken om definitief met roken te stoppen als ze horizontaal over beide lippen tegelijk worden geplakt.

Is elektrisch roken slecht?

Er ontbreken minstens 4000 schadelijke stoffen in de e-sigaret, die u wel in uw analoge sigaret vindt. U kunt natuurlijk zelf kiezen met of zonder nicotine, maar stoffen als teer en koolstofmonoxide zullen in ieder geval niet aanwezig zijn en dit zijn juist de veroorzakers van veel kwalijke ziektes.

Het verschil tussen roken en dampen

Laten we direct eens beginnen met de verplichte weergave van de samenstelling en gebruikte ingredienten van beide varianten, de sigaret en de e-liquid. Bij een e-liquid ziet u alle ingredienten netjes weergegeven, inclusief de nicotine per mg aanwezig in het flesje.

Bij gewone sigaretten ziet u niet wat er nog meer allemaal is toegevoegd. Als dat wel zo was zou u accuut stoppen met roken. Zo zit er bijvoorbeeld ook arsenicum en amoniak in. Dit zit erin om ervoor te zorgen dat de aanwezige nicotine maximaal wordt opgenomen door uw lichaam. Het is echt een nicotine versneller. Lees verder

Is de e-sigaret een medicijn?

In 2011 is door minister Klink geopperd en later door minister Schipper geprobeerd om de e-sigaret als medicijn te bestempelen. De elektrische sigaret geneest natuurlijk niets, en is slechts een andere vorm van roken. Toen dat door de rechter aangehaald werd, en daarmee de e-sigaret dus niet als medicijn kon worden bestempeld, was de overheid opeens bezorgt, want de e-sigaret zou wel eens slecht voor uw gezondheid kunnen zijn. Vreemde zaak natuurlijk, een medicijn dat schadelijk voor uw gezondheid is..  Daarom wordt ook door veel dampers gedacht dat de reden om het elektrisch roken als ”slecht en schadelijk” te betitelen een heel andere oorzaak heeft.

Lange termijn dampen

Er is door onderzoekers in opdracht van het Britse Cancer Research onderzoek gedaan naar schadelijkheid van dampen op lange termijn. Daaruit blijkt dat ook zelfs op lange termijn gebruiken van de e-sigaret veel onschadelijker is dan eerder gedacht werd. Door de reclamewetgeving die op onze branche rust, kunnen we u niet meer informatie verstrekken, maar u bent vrij om op internet te zoeken naar diverse onafhankelijke e-sigaret onderzoeken.

Het enige verontrustende aan dit alles is het aantal mensen dat denkt dat dampen net zo schadelijk als roken is. Hierdoor blijven mensen liever roken en daarvan ga je eerder dood. De overheidscampagnes werken dus wel in die zin dat ze het dampen in een kwaad daglicht neer gezet hebben, maar dit voorkomt het aantal zieken en doden door roken natuurlijk niet.  Het wordt tijd de mensen goed voor te lichten zonder dat daar boetes voor worden gegeven. We proberen immers de mensen goed voor te lichten en niet voor te blijven liegen of om de waarheid te verzwijgen en deze stelling zou een overheid die de mensen moet beschermen ook in moeten nemen.

Hoeveel nicotine krijg ik binnen bij het elektrisch roken?

Een veelgestelde vraag, hoe zit het nu met de nicotine opname per e-sigaret, en hoe lang doe ik met een flesje nicotine? Meer of minder nicotine bij gewoon roken of dampen? Lees verder

E-sigaret ontploft?

in het nieuws de ontploffende e-sigaretten, is dit gevaarlijk en kan dat mij ook gebeuren?
– nee, wij verkopen alleen veilige mods met CE keurmerken en beveiligingen. De ontplofte gevallen ontstaan door zgn mechanische of zelfgemaakte mods. Dit is een soort buisje met een batterij die bij contact altijd stroom afgeeft. Ook bij verkeerde en zelf gemaakte coils. Een mech mod zou volgens ons ook verboden moeten worden.

Wel een tip: ga nooit zelf knutselen met uw e-sigaret, dit doet u ook niet met uw elektrische tandenborstel. Gebruik gewoon de bedoelde coils, deze zijn vaak per 5 stuks te koop. Als u toch uw eigen coils wilt wicken zorg dan dat uw mod beveiligd is tegen verkeerde instellingen, zoals al onze elektronische mods.

Note: Als u een boxmod heeft met een externe batterij, zorg er dan voor dat u nimmer uw batterij los in uw zak meedraagt. Laat deze in uw mod zitten of gebruik een batterijdoosje.

Veelgenoemde nadelen van dampen

Toch zijn er ook nadelen te noemen omtrent dampen, zo zijn er verschillende lichamelijke klachten welke ontstaan kunnen door of tijdens het dampen, en de eerlijkheid gebiedt ons ook deze te vermelden.

– hoofdpijn
– duizeligheid
– droge / rauwe keel
– misselijkheid
– overmatig hoesten
– allergie tegen PG bestanddelen.

Veel klachten kunnen we uitleggen. Door PG in uw e-liquid wordt vocht ontrokken aan uw lichaam. Daardoor is het belangrijk om veel te drinken om hoofdpijn en duizeligheid en droge keel te voorkomen. U kunt ook duizelig worden door een te sterk nicotinegehalte, probeert u dan eens een stapje omlaag te doen, of uw huidige sterkte te mengen met een lagere sterkte.

De hoestbuien zijn een veelgehoorde klacht, zeker in het begin. U moet weten dat in uw gewone sigaret hoestremmende ingrediënten worden verwerkt om dit te voorkomen, in uw e-liquid zitten deze veelal schadelijke stoffen niet. Daarbij moeten de haartjes in uw keel wennen aan de damp die er langs komt. Damp is anders dan rook, en voor uw lichaam weer nieuw.

Bij een PG allergie kunt u naast bovengenoemde problemen ook uitslag op uw huid krijgen. Probeert u dan een PG vrije e-liquid.

Ook hebben sommige eliquids een te sterke smaakstof, of een kunstmatig toegevoegde smaakstof welke net even verkeerd reageert met uw lichaam. Probeert u dan een andere e-liquid. Wij proberen zo veel mogelijk om e-liquids aan te bieden die uit natuurlijke ingrediënten bestaat, maar zelfs dan is dat geen garantie voor een probleemloos dampen. We adviseren dan wel om een andere smaak, of ander merk te proberen.

Verder zijn er nog geen enkele ziektes of schadelijke problemen geconstateerd bij het elektrisch roken, of meedampen. Er zijn onderzoeken door de overheid gedaan die anders doen vermoeden, maar daar werd op een dusdanige manier misbruik van de e-sigaret en het elektrisch roken gemaakt dat niemand ooit ditzelfde ongemerkt zal doen. Zo lieten ze bijvoorbeeld de eliquid verbranden om aan te tonen dat dampen schadelijk is. Natuurlijk is verbrande eliquid schadelijk, net als verbrande kip dat ook is, maar geen mens zal een zwartgeblakerde kip opeten.

 

Bedrijfsgegevens

EA-Selling
Eibergsestraat 183
7481HJ Haaksbergen

info@ea-sigaret.nl
Telefonisch tussen 9.30 en 17.30 uur, tel: 053 – 4787118

KvK: 55958362
BTW nr: NL 171668406B02

Onze nieuwsbrief

De waardering van www.ea-sigaret.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1378 reviews.

error: Content is protected !!