E-sigaret kopen? Altijd goedkoop | Gratis verzending va €50,-

Elektrisch roken

Voorwoord: Elektrisch roken is tot op heden ”niet bewezen schadelijk”. Dat betekent niet dat het daarom goed voor u is. Alleen is er nog geen concreet definitief bewijs dat dampen schade veroorzaakt. Ook zijn er tot op heden geen concrete bewijzen dat elektrisch roken op lange termijn schadelijk is. Dit betekent niet dat het daarmee onschadelijk is. 

Men moet elektrisch roken altijd zien als vervanger voor tabakssigaretten. Zo is het bedoeld, en meer of minder als dat is dampen niet. En in deze context gezien, is elektrisch roken een veel betere keuze dan een tabakssigaret.

Elektrisch roken of Dampen, wat is dat?

Wat is elektrisch roken? En wat is dan Dampen? Dampen, vapen en elektrisch roken wordt hetzelfde bedoeld. Elektrisch roken is de oorspronkelijke naam van een elektrische sigaret gebruiken. Doordat er weinig rook aan te pas komt (er wordt immers niets verbrand, maar slechts vloeistof verdampt) spreekt men tegenwoordig meer van dampen. Dampen is het gebruiken van een e sigaret, middels een batterij en een mondstukje dat e-liquid bevat. Door het maken van contact verdampt de vloeistof in het mondstukje, dat clearomizer of tankje heet, en dit veroorzaakt condens, of damp.

Waarom elektrisch roken?

U kunt de elektrische sigaret gebruiken als alternatief voor het gewone roken. Aangezien u wel de nicotine binnen blijft krijgen kunt u daar steeds iets minder van nemen indien gewenst. Bij het elektrisch roken wordt u niet blootgesteld aan de schadelijke en dodelijke stoffen die aan een reguliere sigaret zitten. Daarom kiezen veel mensen voor deze elektrische variant. Op veel websites kunt u lezen wat elektrisch roken is, en wat de voordelen zijn. Volgens de kranten is elektrisch roken zelfs het beste middel om te kunnen stoppen met gewoon roken. Dat zou eigenlijk de vraag ''waarom'' al voldoende beantwoorden. Bent u op zoek naar een goede e-sigaret en bent u zodoende op onze site terecht gekomen? Ga dan naar e-sigaret startersets bij het vinden van uw juiste e-sigaret.

Is elektrisch roken gezond of juist slecht voor u?

Is elektrisch roken gezond? Of is elektrisch roken slecht? Of is dampen schadelijk voor uw gezondheid? Er zijn ook mensen die beweren dat elektrisch roken gezond is, of gezonder. Onzin natuurlijk, want het is geen vitamine, sport of beweging, en het is geen krop sla of andijvie. Elektrisch roken is een alternatief voor uw gewone sigaret. Door het ontbreken van veel schadelijke stoffen zoals teer en koolstofmonoxide is elektrisch roken sterk in opkomst. Verder ontbreken bij het dampen alle schadelijke en kankerverwekkende stoffen zoals we die in reguliere sigaretten terugvinden. Voorbeelden zijn:
 • - arseen (mierengif)
 • - benzeen (grondstof voor chemisch wapen)
 • - methanol (brandstof voor straaljagers)
 • - waterstofcyanide (industriële pesticide)
 • - amoniak
 • Deze stoffen worden kunstmatig aan uw gewone sigaret toegevoegd, met als reden te zorgen dat de nicotine goed door uw lichaam wordt opgenomen. Daarbij wordt e-liquid niet verbrandt, maar slechts verdampt. Daardoor wordt bij het elektrisch roken het aantal stoffen dat opgenomen wordt in uw lichaam drastisch beperkt. Uiteraard is helemaal niet roken of dampen het beste, maar als u toch wilt roken, dan liever met de e-sigaret. De aanwezige nicotine is verslavend maar niet dodelijk. Lees verder op het verschil tussen roken en dampen

  Elektrisch roken en uw gezondheid

  Het gemiddelde toxische gehalte van de nicotine in de e-liquid is ongeveer hetzelfde als andere sigaret vervangers zoals nicotine kauwgom of pleisters. Het niveau kankerverwekkende stoffen van een elektrische sigaret ten opzichte van een normale sigaret blijkt volgens diverse onderzoeken tot 700 maal lager te liggen. Door de reclamewetgeving die op onze branche rust, kunnen we u niet meer informatie verstrekken, maar u bent vrij om op internet te zoeken naar diverse onafhankelijke e-sigaret onderzoeken. Wilt u toch liever nicotine pleisters proberen? Deze helpen goed om de drang naar nicotine inname te minderen, maar onze ervaring is dat de pleisters het beste werken om definitief met roken te stoppen als ze horizontaal over beide lippen tegelijk worden geplakt.

  Is de e-sigaret een medicijn?

  In 2011 is door minister Klink geopperd en later door minister Schipper geprobeerd om de e-sigaret als medicijn te bestempelen. De elektrische sigaret geneest natuurlijk niets, en is slechts een andere vorm van roken. Dat werd ook door de rechter aangehaald, en daardoor kon de e-sigaret dus niet als medicijn kon worden bestempeld. Opeens was de overheid bezorgt, want de e-sigaret zou wel eens slecht voor uw gezondheid kunnen zijn. Vreemde zaak natuurlijk, een medicijn dat schadelijk voor uw gezondheid is. Daarom wordt ook door veel dampers gedacht dat de reden om het elektrisch roken als ”slecht en schadelijk” te betitelen een heel andere oorzaak heeft. De e-sigaret is in elk geval geen medicijn maar kan wel helpen om te stoppen met roken.

  Lange termijn dampen

  Er is door onderzoekers in opdracht van het Britse Cancer Research onderzoek gedaan naar schadelijkheid van dampen op lange termijn. Daaruit blijkt dat ook zelfs op lange termijn gebruiken van de e-sigaret veel onschadelijker is dan eerder gedacht werd. Het enige verontrustende aan dit alles is het aantal mensen dat denkt dat dampen net zo schadelijk als roken is. Hierdoor blijven mensen liever roken en daarvan ga je eerder dood. De overheidscampagnes werken dus wel in die zin dat ze het dampen in een kwaad daglicht neer gezet hebben. Dit voorkomt het aantal zieken en doden door roken natuurlijk niet. Het wordt tijd de mensen goed voor te lichten zonder dat daar boetes voor worden gegeven. We proberen immers de mensen eerlijke informatie te geven en niet om de waarheid te verzwijgen. Deze stelling zou een overheid die de mensen moet beschermen ook in moeten nemen

  DNA schade door e-sigaret?

  Uit onderzoek van Drs Farselinos, en uit het onderzoek dat het Britse Cancer research instituut gedaan heeft is heel duidelijk aangetoond dat er geen schade ontstaat, ook niet op lange termijn. Wel is er een test gedaan in opdracht van de Amerikaanse overheid waarbij een muis in 12 weken net zoveel damp binnen krijgt als een volwassen mens in 10 jaar. Daarbij kan misschien verandering in de DNA optreden. Er werd er niet definitief vastgesteld dat deze mogelijke verandering kankerverwekkend zou zijn. Onze mening: Wederom een nietszeggend onderzoek, wij zijn immers geen muizen en 12 weken en 10 jaar is nogal een verschil. Water is ook gezond, maar drinkt u 10 liter op een dag ga je ervan dood. Dat wil niet zeggen dat water dodelijk is natuurlijk.
  Een veelgestelde vraag, hoe zit het nu met de nicotine opname per e-sigaret, en hoe lang doe ik met een flesje nicotine? Meer of minder nicotine bij gewoon roken of dampen? Al deze vragen vindt u beantwoord op onze pagina ''nicotine'' of onder de link van de titel van dit hoofdstukje.Tevens vindt u daar ook de kenmerkende verschillen uitgelegd tussen gewoon en elektrisch roken

  Veel genoemde nadelen van dampen

  Toch zijn er ook nadelen te noemen omtrent dampen, zo zijn er verschillende lichamelijke klachten welke ontstaan kunnen door of tijdens het dampen, en de eerlijkheid gebiedt ons ook deze te vermelden.
 • -
 • - hoofdpijn
 • - duizeligheid
 • - droge / rauwe keel
 • - misselijkheid
 • - overmatig hoesten
 • - allergie tegen PG bestanddelen.
 • -
 • Veel klachten kunnen we uitleggen. Door PG in uw e-liquid wordt vocht ontrokken aan uw lichaam. Daardoor is het belangrijk om veel te drinken om hoofdpijn en duizeligheid en droge keel te voorkomen (lees meer op ''e-sigaret slecht voor gebit''). U kunt ook duizelig worden door een te sterk nicotinegehalte, probeert u dan eens een stapje omlaag te doen, of uw huidige sterkte te mengen met een lagere sterkte. De hoestbuien zijn een veelgehoorde klacht, zeker in het begin. U moet weten dat in uw gewone sigaret hoestremmende ingrediënten worden verwerkt om dit te voorkomen, in uw e-liquid zitten deze veelal schadelijke stoffen niet. Daarbij moeten de haartjes in uw keel wennen aan de damp die er langs komt. Damp is anders dan rook, en voor uw lichaam weer nieuw.

  Allergische reacties bij elektrisch roken

  Bij een PG allergie kunt u naast bovengenoemde problemen ook uitslag op uw huid krijgen. Probeert u dan een 100% VG e-liquid. Ook hebben sommige eliquids een te sterke smaakstof, of een kunstmatig toegevoegde smaakstof welke net even verkeerd reageert met uw lichaam. Probeert u dan een andere e-liquid. Wij proberen zo veel mogelijk om e-liquids aan te bieden die uit natuurlijke ingrediënten bestaat, maar zelfs dan is dat geen garantie voor een probleemloos dampen. We adviseren dan wel om een andere smaak, of ander merk te proberen. Verder zijn er nog geen enkele ziektes of schadelijke problemen geconstateerd bij het elektrisch roken, of meedampen. Er zijn onderzoeken door de overheid gedaan die anders doen vermoeden, maar daar werd op een dusdanige manier misbruik van de e-sigaret en het elektrisch roken gemaakt dat niemand ooit ditzelfde ongemerkt zal doen. Zo lieten ze bijvoorbeeld de eliquid verbranden om aan te tonen dat dampen schadelijk is. Natuurlijk is verbrande eliquid schadelijk, net als verbrande kip dat ook is, maar geen mens zal een zwartgeblakerde kip opeten. Overigens zijn er gelukkig een aantal onafhankelijke websites die ook onafhankelijke informatie geven, en alleen en geheel belangeloos informatie geven om mensen te helpen en te informeren. Voorbeeld hiervan is: ACVODA

  Slotwoord

  Hebben we u voldoende kunnen informeren? Of heeft u nu nog vragen die u graag beantwoord wilt zien? Mocht alles duidelijk zijn, dan bent u klaar voor de overstap. Wilt u nog meer lezen? Dat kan, bekijk bijvoorbeeld eens onze pagina : De waarheid van de elektrische sigaret
  Zoals velen wilt u wellicht ook stoppen met roken van tabak of sigaretten, en u zoekt een alternatief. Lees waarom stoppen met roken beter voor u is.
  Hoorde u ook ooit ergens dat dampen goedkoper is dan roken? Maar is dat wel echt zo? Een overzicht van uw kosten bij het dampen.
  Dampen zoals u rookt. Eerst naar uw mond inhaleren en daarna naar uw longen. Zo zoekt u waarschijnlijk ook een vergelijkbare e-sigaret? Kies dan een MTL e-sigaret
  Wat is subohm dampen? Maar vooral welke gevaren kent subohmen? En wat zijn de voordelen van sobohm dampen?
  Iedereen kent het, maar wat is nou precies elektrisch roken? En is het echt beter dan roken? Of is dampen slechter dan roken?
  Roken en dampen kent veel overeenkomsten. Wat zijn nou de verschillen tussen roken en dampen?
  Wat doet nou eigenlijk nicotine? Is het echt slecht? Kunnen we gewoon nicotine blijven gebruiken? Of moeten we dit juist vermijden?
  Natuurlijk zijn er veel zaken die u weten wilt en die u niet zo snel vinden kunt. Misschien staat uw vraag hier wel tussen?
  Alles weten over vapen? Is dat hetzelfde als dampen? Of wordt er iets anders bedoeld? Kan ik een vape kopen?

  VIDEO: In de video ziet u dat de elektrische sigaret een goede oplossing kan bieden om de inname van schadelijke stoffen bij het roken te verminderen. Getoond wordt de vrijgekomen damp van een e-sigaret en de rook van een gewone sigaret.

  De waardering van www.ea-sigaret.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 2962 reviews.

  Welkom bij EA-Sigaret

  Op deze pagina worden e-sigaretten of e-sigaret gerelateerde artikelen te koop aangeboden. Deze producten zijn niet bedoeld voor minderjarigen. Verifieer uw leeftijd.