Elektrisch roken

Elektrisch Roken gezond?healthcare e-sigaret

 

Elektrisch roken is een alternatief voor uw gewone sigaret. Door het ontbreken van veel schadelijke stoffen zoals teer en koolstofmonoxide en doordat e-liquid niet verbrand wordt, maar slechts verdampt, beperkt deze vorm van roken het aantal schadelijke stoffen dat opgenomen wordt in uw lichaam.
Meer informatie omtrent (on)schadelijkheid van de elektrische sigaret vindt u in een Brits onderzoek.

Is elektrisch roken slecht voor u?

Er zijn mensen die beweren dat elektrisch roken gezond is, of gezonder. Onzin natuurlijk, want het is geen vitamine, sport of beweging, en het is geen krop sla of andijvie. Maar dat het minder schadelijk is dan gewoon roken is volgens het Britse onderzoek wel bewezen. Uiteraard is helemaal niet roken of dampen het beste, maar als u toch wilt roken, dan liever met de e-sigaret.

Daarnaast kunt u de elektrische sigaret gebruiken als alternatief voor het gewone roken. Aangezien u wel de nicotine binnen blijft krijgen kunt u daar steeds iets minder van nemen, zonder dat u tijdens het elektrisch roken blootgesteld wordt aan de overige schadelijke stoffen en gevaren die aan een reguliere sigaret zitten.

Elektrisch roken en uw gezondheid

Een ander bijkomend voordeel van elektrisch roken is ook dat u met het roken van een elektronische sigaret anderen niet tot last bent, want deze is nauwelijks te ruiken en er komt geen rook maar damp vrij. Het gemiddelde toxische gehalte van de nicotine in de eliquid is ongeveer hetzelfde als andere sigaret vervangers zoals nicotine kauwgom of pleisters. Het niveau kankerverwekkende stoffen van een elektrische sigaret ten opzichte van een normale sigaret blijkt na diverse onderzoeken tot 700 maal lager te liggen.

De elektrische sigaret kan wel nicotine bevatten, maar een elektrische sigaret maakt verder geen gebruik van de overige schadelijkste stoffen zoals we die in reguliere sigaretten terugvinden, zoals arseen (mierengif) benzeen (grondstof voor chemisch wapen) methanol (brandstof voor straaljagers) en waterstofcyanide (industriële pesticide)

Is elektrisch roken slecht

Er ontbreken minstens 4000 schadelijke stoffen in de e-sigaret, die u wel in uw analoge sigaret vindt. U kunt natuurlijk zelf kiezen met of zonder nicotine, maar stoffen als teer en koolstofmonoxide zullen in ieder geval niet aanwezig zijn. Deze laatst genoemde stoffen vindt u NIET in de e-sigaret en dit zijn juist de veroorzakers van veel kwalijke ziektes.

E-sigaret ontploft?

in het nieuws de ontploffende e-sigaretten, is dit gevaarlijk en kan dat mij ook gebeuren?
– nee, wij verkopen alleen veilige mods met CE keurmerken en beveiligingen. De ontplofte gevallen ontstaan door zgn mechanische of zelfgemaakte mods. Dit is een soort buisje met een batterij die bij contact altijd stroom afgeeft. Ook bij verkeerde en zelf gemaakte coils. Een mech mod zou volgens ons ook verboden moeten worden. Wel een tip: ga nooit zelf knutselen met uw e-sigaret, dit doet u ook niet met uw elektriche tandenborstel. Gebruik gewoon de bedoelde coils, deze zijn vaak per 5 stuks te koop. Als u toch uw eigen coils wilt wicken zorg dan dat uw mod beveiligd is tegen verkeerde instellingen, zoals al onze elektronische mods.

Veelgenoemde nadelen van dampen

Toch zijn er ook nadelen te noemen omtrent dampen, zo zijn er verschillende lichamelijke klachten welke ontstaan kunnen door of tijdens het dampen, en de eerlijkheid gebied ons ook deze te vermelden.
– hoofdpijn
– duizeligheid
– droge / rauwe keel
– misselijkheid
– overmatig hoesten
– allergie tegen PG bestanddelen.

Veel klachten kunnen we uitleggen. Door PG in uw e-liquid wordt vocht ontrokken aan uw lichaam. Daardoor is het belangrijk om veel te drinken om hoofdpijn en duizeligheid en droge keel te voorkomen. U kunt ook duizelig worden door een te sterk nicotinegehalte, probeert u dan eens een stapje omlaag te doen, of uw huidige sterkte te mengen met een lagere sterkte.

De hoestbuien zijn een veelgehoorde klacht, zeker in het begin. U moet weten dat in uw gewone sigaret hoestremmende ingrediënten worden verwerkt om dit te voorkomen, in uw e-liquid zitten deze veelal schadelijke stoffen niet. Daarbij moeten de haartjes in uw keel wennen aan de damp die er langs komt. Damp is anders dan rook, en voor uw lichaam weer nieuw.

Bij een PG allergie kunt u naast bovengenoemde problemen ook uitslag op uw huid krijgen. Probeert u dan een PG vrije e-liquid.

Ook hebben sommige eliquids een te sterke smaakstof, of een kunstmatig toegevoegde smaakstof welke net even verkeerd reageert met uw lichaam. Probeert u dan een andere e-liquid. Wij proberen zo veel mogelijk om e-liquids aan te bieden die uit natuurlijke ingrediënten bestaat, maar zelfs dan is dat geen garantie voor een probleemloos dampen. We adviseren dan wel om een andere smaak, of ander merk te proberen.

Verder zijn er nog geen enkele ziektes of schadelijke problemen geconstateerd bij het dampen, of meedampen. Er zijn onderzoeken door de overheid gedaan die anders doen vermoeden, maar daar werd op een dusdanige manier misbruik van de e-sigaret gemaakt dat niemand ooit ditzelfde ongemerkt zal doen. Zo lieten ze bijvoorbeeld de eliquid verbranden om aan te tonen dat dampen schadelijk is. Natuurlijk is verbrande eliquid schadelijk, net als dat verbrande kip dat ook is, maar geen mens zal een zwartgeblakerde kip opeten.

En voor wie nog niet overtuigd is, bekijk het onderstaande filmpje maar
Bedrijfsgegevens

esigbondEA-Selling
Spanjaardsdijk 36
8111 RM Heeten

info@ea-sigaret.nl
Telefonisch tussen 9.30 en 17.30 uur, tel: 0572 – 367861

KvK: 55958362
BTW nr: NL 171668406B02

De waardering van www.ea-sigaret.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 852 reviews.