Elektrisch (elektronisch) roken

Elektrisch roken is in Nederland aan strengere regels gebonden dan in Amerika. Alle commotie waarover tegenwoordig dagelijks wordt bericht gaan over e-sigaretten met olie bevattende THC of CBD. Olie is veel te dik om te verdampen en laat een vetlaag achter in uw longen. Dat is levensgevaarlijk! Daarbij is het toegestane nicotinepercentage in Amerika 3 x zo hoog als in Europa (zoals in de veelbesproken ”Juul”). Men moet een e-sigaret altijd zien als een middel om de nicotineverlaving af te bouwen. Zo is het ook bedoeld. Wij raden niemand aan om een e-sigaret te gebruiken wanneer deze nog nooit in aanraking is geweest met nicotine.

Bronnen: RTL NieuwsNu.nl

Elektrisch roken of Dampen, wat is dat?

Elektrisch roken, wat is het precies? En natuurlijk: wat is Dampen? Met dampen, vapen en elektrisch roken wordt hetzelfde bedoeld. Elektrisch roken is de oorspronkelijke naam van het in gebruik nemen van een elektrische sigaret. Doordat er geen rook aan te pas komt (er wordt immers niets verbrand, maar vloeistof verdampt) spreekt men tegenwoordig van dampen. Dampen is het gebruiken van een e sigaret, met een batterij en een mondstukje dat e-liquid bevat. Door contact maken verdampt de vloeistof in het mondstukje, dat clearomizer of tankje heet, en dit veroorzaakt condens, of damp.

Waarom elektrisch roken?

Elektrische sigaretten worden gebruikt als hulpmiddel om een nicotineverslaving af te bouwen. Aangezien u wel nicotine binnen krijgt kunt u daar steeds iets minder van nemen indien gewenst. Bij elektrisch roken wordt u niet blootgesteld aan de stof teer. Dit is dan ook de voornaamste reden om te kiezen voor een e sigaret. Naast bijvoorbeeld nicotinepleisters, kauwgoms of sprays is de elektrische sigaret dus ook een hulpmiddel om een nicotineverslaving af te bouwen. Bent u ook op zoek naar een e-sigaret om uw verslaving te overwinnen? Ga dan naar alle startersets bij het vinden van uw juiste e-sigaret. Wij helpen u graag bij het maken van een juiste en veilige keuze.

Is elektrisch roken gezond of juist slecht voor u?

Is elektrisch roken gezond? Of is elektrisch roken slecht? Of is dampen schadelijk voor uw gezondheid? Er wordt beweerd dat elektrisch roken gezond is, of gezonder. Onzin natuurlijk, want het is geen vitamine, sport of beweging, en het is geen krop sla of andijvie. Elektrisch roken is bedoeld om een te helpen bij het afbouwen van een nicotineverslaving.

Elektrisch roken en uw gezondheid

Het gemiddelde toxische gehalte van nicotine in e-liquid is vrijwel hetzelfde als bij andere nicotine vervangers zoals nicotine kauwgom of pleisters.

Is de e-sigaret een medicijn?

In 2011 is door minister Klink geopperd en later door minister Schipper geprobeerd om de e-sigaret als medicijn te bestempelen. De elektrische sigaret geneest natuurlijk niets, en is slechts een andere vorm van roken. Daardoor kan de e-sigaret dus niet als geneesmiddel worden bestempeld. De e-sigaret is dus geen medicijn maar kan wel helpen om een nicotineverslaving af te bouwen..

Lange termijn dampen

Er is door onderzoekers in opdracht van het Britse Cancer Research onderzoek gedaan naar schadelijkheid van dampen op lange termijn. Daaruit blijkt dat ook op lange termijn gebruiken van e-sigaret veel onschadelijker is dan eerder gedacht werd. Wilt u het complete onderzoek lezen? Klink dan op de link naar de publicatie van het Cancer Research instituut.

Veel genoemde nadelen van dampen

Toch zijn er ook nadelen te noemen omtrent dampen, zo zijn er verschillende lichamelijke klachten welke ontstaan kunnen door of tijdens dampen. Deze bijwerkingen zijn:

  • hoofdpijn
  • duizeligheid
  • droge / rauwe keel
  • misselijkheid
  • overmatig hoesten
  • allergie tegen PG bestanddelen.

Waardoor komen deze bijwerkingen?

Veel van deze veelgehoorde klachten zijn te verklaren. Door PG in uw e-liquid wordt vocht ontrokken aan uw lichaam. Daardoor is het belangrijk om veel te drinken om hoofdpijn en duizeligheid en droge keel te voorkomen (lees meer op ”e-sigaret slecht voor gebit”). U kunt ook duizelig worden door een te sterk nicotinegehalte, probeert u dan eens een stapje omlaag te doen, of uw huidige sterkte te mengen met een lagere sterkte.

Allergische reacties bij elektrisch roken

Bij PG allergie kunt u naast bovengenoemde problemen ook uitslag op uw huid krijgen. Probeert u dan een hogere VG e-liquid.

Ook hebben sommige eliquids een te sterke smaakstof, of een kunstmatig toegevoegde smaakstof welke net even verkeerd reageert met uw lichaam. Probeert u dan andere e-liquid. Wij bieden alleen e-liquids aan die uitvoerig getest zijn en waarin geen stoffen als nitrosamine en formaldehyde zitten, maar zelfs dan is dat geen garantie voor probleemloos dampen. We adviseren om bij mogelijke bijwerkingen wel om een andere smaak, of ander merk te proberen.

Er zijn onderzoeken door overheid gedaan die doen vermoeden dat dampen schade toebrengt, maar daar werd op een dusdanige manier misbruik van de e-sigaret en het elektrisch roken gemaakt dat niemand ooit ditzelfde ongemerkt zal doen. Zo lieten ze bijvoorbeeld de eliquid verbranden om aan te tonen dat dampen schadelijk is. Natuurlijk is verbrande e-liquid schadelijk, net als verbrande kip dat ook is, maar geen mens zal een zwartgeblakerde kip opeten. Verbrande e-liquids smaken zo vies dat u dit nooit ongemerkt zult dampen.

Overigens zijn er onafhankelijke websites die ook onafhankelijke informatie geven, en alleen en geheel belangeloos informatie geven om mensen te helpen en te informeren. Voorbeeld hiervan is: ACVODA

E-sigaret batterij ontploft

We krijgen ook vragen als: ”Is mijn e-sigaret veilig? Of kan mijn e-sigaret ontploffen?”. Zoals u lezen wij ook de voorbij komende berichten over ontploffende batterijen. Dit wordt veroorzaakt door of mech mods, of verkeerde batterijen in een mech mod. Een mechanische mod is een onbeveiligde e-sigaret dat wanneer u het dampknopje indrukt altijd contact met de batterij maakt, ongeacht een verkeerde instelling of slechte batterij. Met als gevolg dat de batterij bij een verkeerde instelling te veel power moet leveren, waardoor onderduk ontstaat en daardoor gaat imploderen. Dit is gevaarlijk, daarom verkopen wij GEEN mech mods of mechanische mods, en wij verkopen ook geen slechte batterijen. Houdt u zich aub aan de elektronische sigaretten en mods plus bijbehorende onderdelen die wij verkopen en dan weet u zeker dat u veilig dampt.

E-sigaret veroorzaakt dodelijke longziektes

Ook wij zien deze berichten voorbijkomen. Heel kort door de bocht: In Amerika wordt THC houdende olie toegevoegd aan de e-liquid en deze wordt op straat verkocht aan Amerikaanse jongeren. Sowieso moet men géén olie toevoegen aan e-liquid. Olie is veel dikker en laat bovendien een gevaarlijke vetlaag achter in uw longen. We waarschuwen al vanaf begin niet zelf te experimenteren met dampen. Houd het dampen veilig en knutsel niet zelf aan uw e-sigaret, gebruik de aanbevolen onderdelen en mix geen e-liquids die we aanbieden met andere stoffen. Dit is ook het advies van de RIVM.

Lees hier meer over dodelijke longziektes in Amerika

Slotwoord

Hebben we u voldoende kunnen informeren? Of heeft u nu nog vragen die u graag beantwoord wilt zien? Wilt u nog meer lezen? Dat kan, bekijk bijvoorbeeld eens onze pagina : alles over de elektrische sigaret

Wat zijn de bijwerkingen van elektrisch roken?

Bij het elektrisch roken kunnen een aantal bijwerkingen optreden. Natuurlijk wilt u op de hoogte zijn van deze bijwerkingen. Deze ”klachten” zijn veelal gerelateerd aan een e-sigaret en bestaan uit droge keel, duizeligheid, hoofdpijn lees meer ….

Kun je doodgaan van elektrisch roken?

In Amerika zijn mensen overleden na gebruik van een elektrische sigaret. De oorzaak is dat deze mensen een toegevoegde olie hebben gebruikt, al dan niet met THC toevoegingen. Olie is niet geschikt om te dampen omdat dit een vetlaag achter laat in de longen waardoor lees verder …

Kan ik kanker krijgen van elektrisch roken?

Bij een elektrische sigaret met e-liquid die Nitrosamines bevatten krijg je bij het gebruik ervan kankerverwekkende stoffen binnen. E-liquids die aan de TPD2 voldoen zijn gelukkig volledig vrij van deze stof. Het RIVM waarschuwt gebruikers voor schadelijke stoffen, De eerste langere termijn onderzoeken…

Kan ik ook water dampen?

Het antwoord op de vraag “kun je water bij je e-liquid doen?” is ja, dat kan. … Dit is niet alleen het comfortabele gevoel dat je gewend bent bij normaal vapen, maar het kan ook schadelijk zijn voor je mond. Wanneer je water verdampt, verandert het eigenlijk in zeer hete waterdamp. Heter dan normale liquids. Gewoon water kun je niet dampen, maar je kunt dus wel water toevoegen aan je e-liquids
E-liquid wikipedia

Welkom bij EA-Sigaret Op deze pagina worden e-sigaretten of e-sigaret gerelateerde artikelen te koop aangeboden. Deze producten zijn niet bedoeld voor minderjarigen. Ben je 18 jaar of ouder?
De waardering van www.ea-sigaret.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 4240 reviews.