E-sigaret vergelijken

Complete startersets van alle merken.
Diverse boxmod's van alle merken.
Meer dan 700 smaken uit voorraad geleverd.

E-sigaret vergelijken

Hoogstwaarschijnlijk bent u net als veel anderen op onderzoek uit om tussen alle e-smoker modellen uw beste e-sigaret te vinden, de beste clearomizer en zeer zeker de beste eliquid. Wat is de beste elektrische sigaret? Hoe doet u dat? Door alles te testen? Nee, wij gaan proberen op deze pagina een uitleg te geven in de grote verschillen, zodat u in elk geval vergelijken kunt en kunt kiezen welke e-sigaret of andere e-rookwaar u het meest aanspreekt. Vaak moet u meerdere modellen testen om een eerlijke mening te vormen.

Als u een kant en klaar goede e-sigaret zoekt, is er wel een top 5 van de meest verkochte e-sigaretten: Daarin de beste e-sigaret van 2017 en de beste e-sigaret van 2018.

Update per 27 september 2018: Inmiddels heeft u gezien dat de top 5 beste e-sigaret gewist is in verband met de reclame wetgeving. Maar het zal niemand verbazen dat de meest verkochte set in elk geval de Justfog Q16 of de Q16C is, gevolgd door de Pico modellen van Eleaf. Voor 2019 wordt wel verwacht dat de Innokin met de Zenith tank deel uit gaat maken van de meest verkochte sets. Op dit moment is de set erg in trek door de goede reviews die op google te vinden zijn, maar omdat we voor 2018 nog niet lang genoeg kunnen meten kunnen we voor 2018 deze net niet meenemen in deze lijst.

Om verder te gaan met een van de belangrijkste vergelijkingen nemen we als eerste de clearomizers. Om te zorgen dat u optimaal van uw e-sigaret kunt genieten is het gebruik van de juiste clearomizer van essentieel belang. Daarom gaan we als eerste het vergelijk van de clearomizer doen. Het eerste hoofdstuk heet dan ook:

Clearomizers vergelijken

Clearomizers kunnen we (onder)scheiden in twee hoofdgroepen. Er zijn MTL clearomizers en DL clearomizers. MTL staat hierbij voor mouth to lung. Zoals u nu ook met een gewone sigaret rookt. Dus de damp eerst in uw mond, daarna door naar uw longen. DL staat voor Direct Lung. Dus direct naar uw longen, zoals een waterpijp ongeveer. Niet zoals u vroeger rookte dus.

Voorbeelden van een van de eerste MTL clearomizers zijn als natuurlijk de CE4 welke inmiddels niet meer op de markt is behalve bij achtergebleven webshops en uw reguliere tabakswinkel.. Dit was de eerste clearomizer met een groot reservoir, van 1,6 ml. De betere speciaalzaken verkopen deze niet meer. Er zijn gelukkig tegenwoordig ook veel betere clearomizers te koop. We mogen geen aanprijzing doen, of een ”beste clearomizer” rijtje tonen. We kunnen alleen melden over welke MTL clearomizer we de minste klachten gekregen hebben. Als we het zo uitleggen staat op 1: De Innokin Zenith clearomizer, op 2.  De Justfog Q16 clearomizer

De huidige clearomizers die nu op de markt komen zijn bottom coils, mede om te zorgen dat de vloeistof altijd in de coil komt, om zo dry-hits te voorkomen, maar ook omdat deze zich makkelijk laten vervangen zonder al te veel gedoe.

Als u dus net bent begonnen met dampen, of u wilt beginnen met elektrisch roken, kiest u beter een set met coils hoger dan 1,0 Ohm, uit de MTL e-sigaretten.

Aansluiting: ego of 510
Clearomizers hebben een eGo aansluiting of een 510 aansluiting. Een ego aansluiting wordt gebruikt met name bij standaard batterijen. De aansluiting gaat als t ware over de batterij en daarna kunt u deze net als een flesdop dicht of opendraaien. Deze aansluiting komt steeds minder voor. Tegenwoordig zijn de meeste clearomizers voorzien van een schroefdraad aansluiting.

Een 510 aansluiting houdt in dat er een stukje schroefdraad onder de clearomizer steekt, wat men IN de mod/batterij draait. De meeste nieuwe devices zijn uitgerust met een 510 aansluiting.

Dual / Tripple coils, wat is het verschil?

Het verschil tussen gewone coils en bijvoorbeeld dual coils gaan we nu even kort proberen uit te leggen. Indien bij een coil de tekst ‘‘dual coil 1,5 Ohm” vermeld staat, betekent dit dat de clearomizer 2 coils bevat, allebei afzonderlijk met een weerstand van 3 Ohm. De coils zijn parallel geschakeld en derhalve kan men de helft van de waarde rekenen. (als men water in een rivier splijt door een dammetje in het midden, gaat aan beide kanten van het dammetje de helft water door)

Bij Tripple coils rekent men dan als logisch gevolg met een derde van de waarde van de coils.

Welke weerstand moet ik hebben?
Dan een ander onderdeel, de weerstand van de coil. Wat bepaalt nu welke weerstand, en daarmee direct de volgende vraag, hoeveel watt is goed voor mijn coil..

Dit is het moeilijkste punt om te adviseren, daar ieder een eigen voorkeur heeft. Daarom geven we alleen een hulptabelletje.

e-sigaret-weerstand-ohm-volt-tabel

 

Om een verder vergelijk van uw e-sigaret inzichtelijk te maken, komen we bij deel 2 van e-sigaret vergelijken uit.

Batterijen vergelijken

Het gebruik van de juiste batterij is het volgende onmiskenbaar onderdeel om de beste e-sigaret te verkrijgen. De meeste batterijen die u bij uw standaard setje koopt geven een voltage af van ongeveer 3,7 Volt. Prima, zullen velen denken. op naar het vorige deel. Maar voor sommigen die al langer dampen zal toch de uitdaging zijn om wat meer damp, betere smaak en meer rookgenot te ervaren. Hiervoor zal het vermogen omhoog of juist omlaag moeten, om zo voor u de juiste hoeveelheid damp te creëren. Experimenteren kan geen kwaad, mits u ervoor zorgt dat de liquid nooit verbrand gaat smaken. Zodra dit gebeurt direct het voltage verlagen en eventueel de coil vervangen.

We hebben tal van batterijen om te vergelijken, zowel met als zonder instelbare voltage en wattage mogelijkheden. Inmiddels zijn er van elk merk diverse instelbare voltage batterijen te koop.

Als u nieuw bent bij het elektrisch roken, leest u dan ook eens de volgende pagina:
Welke elektrische sigaret kiezen hulp&advies

Welke e-sigaret?

Welke e-sigaret, of welke elektrische sigaret uit alle honderden soorten merken en modellen moet u kiezen? Wat is de beste e-sigaret? Gaat u op de plaatjes af, of gelooft u zomaar elke webshop die beweert dat zij de beste e-sigaret hebben? Overigens, dit melden we zelf ook. En uiteraard hebben we ook UW beste e-sigaret. Daarom gaan we u helpen om te kijken welke e-sigaret of welke elektrische sigaret u het beste kopen kunt.

Wilt u overstappen of bent u net overgestapt van het roken? Dan bent u een beginnende damper.
We horen vaak ”maar ik heb 20 jaar gerookt.” Dan nog steeds bent u een beginnende damper. Omdat het dampen een heel andere bezigheid is dan roken bent u in dat geval waarschijnlijk niet op de hoogte met de gebruikte termologie en coils wisselen en dergelijke. Daarom adviseren we ook in uw geval een eenvoudige e-sigaret.

E-Sigaret voor gevorderden
Heeft u al een tijdje een e-sigaret geprobeerd en bent u toe aan iets nieuws? Iets met meer damp, meer smaak of meer instelmogelijkheden? De Justfog Q16 al geprobeerd en ontgroeid? Ook dan zijn er tal van mogelijkheden en opties, die u toch aan het twijfelen kunnen brengen. Wilt u geen instelmogelijkheden of moeilijke ingewikkelde schermpjes waarbij u uit veel opties moet kiezen voor u een trekje nemen kunt? Er zijn bijvoorbeeld veel All In One systemen waar u wellicht uw nieuwe e-sigaret tussen staat.

En als u juist wel geniet bij het zien van een groot gevuld schermpje waar u naar hartelust mee kunt dampen en benieuwd bent naar alle mogelijkheden die het moderne dampen biedt kiest u uw nieuwe e-sigaret uit de Temperatuur instelbare Mods

Welke mod of boxmod kopen
Deze TC Boxmods hebben naast de temperatuur instelmogelijkheden ook de optie om op wattage en/of voltage te dampen. Deze rubriek is dan wel meer bedoeld voor de gevorderde dampers en de experts. Deze rubriek is dan ook niet geschikt voor beginnende dampers.

Mod’s vergelijken

Dit is een hoofdstuk bedoeld voor de meer ervaren damper. Als u voor uzelf heeft uitgemaakt dat een standaard batterij niet genoeg mAh heeft, of genoeg power of vermogen, dan zijn er nog tal van mod’s te koop die juist datgene benadrukken wat u zoekt. Zo zijn er mod’s die speciaal gemaakt zijn om op hoge temperaturen te dampen, of juist uitblinken in temperatuur instellingen. Meestal zijn het combinaties van TC en Wattage/Voltage. Op de pagina’s MOD en Boxmod vindt u diverse verschillende varianten.

Mod en Boxmod

Hier vindt u een eenvoudig menu om snel uw juiste model e-sigaret te kiezen zodat u snel en eenvoudig uw beste e sigaret kopen kunt.

Bedrijfsgegevens

EA-Sigaret
Eibergsestraat 183
7481HJ Haaksbergen

info@ea-sigaret.nl
Telefonisch tussen 9.30 en 17.30 uur, tel: 053 – 4787118

Afhaal / Openingstijden Magazijn:
Ma – Vr   12.00 – 18.00
Za –          12.00 – 16.30

KvK: 55958362
BTW nr: NL 171668406B02

Onze Nieuwsbrief
Winkelmand
Logo-afterpay-checkout_L
e-sigaret-keurmerk
Bouw en design door www.lindavanzomeren.nl

De waardering van www.ea-sigaret.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 2138 reviews.