E-sigaret vergelijken

E-sigaret vergelijken

Hoogstwaarschijnlijk bent u net als veel anderen op onderzoek uit om de beste e-sigaret te vinden, de beste clearomizer en zeer zeker de beste eliquid. Hoe doet u dat? Door alles te testen? Nee, wij gaan proberen op deze pagina een uitleg te geven in de grote verschillen, zodat u in elk geval vergelijken kunt en kunt kiezen welke e-sigaret of andere e-rookwaar u het meest aanspreekt. Vaak moet u meerdere modellen testen om een eerlijke mening te vormen.

Als u een kant en klaar goede e-sigaret zoekt, is er wel een top 5 van de meest verkochte e-sigaretten:
1. Justfog Q16 set
2. Justfog C14 single kit
3. Eleaf Basic Kit.
4. Joyetech AIO modellen
5. Eleaf iStick Pico

Let wel, dit is natuurlijk vooral voor beginnende dampers een lastige keuze, want na aanschaf van een eerste e-sigaret kunt u al vrij snel merken waar meer of minder behoefte naar uit gaat, en dan zou er eigenlijk een 2e top 5 lijst moeten komen die weergeeft wat ervaren en meer gevorderde dampers kopen.

Om verder te gaan met een van de belangrijkste vergelijkingen nemen we als eerste de clearomizers. Om te zorgen dat u optimaal van uw e-sigaret kunt genieten is het gebruik van de juiste clearomizer van essentieel belang. Daarom gaan we als eerste het vergelijk van de clearomizer doen. Het eerste hoofdstuk heet dan ook:

Clearomizers vergelijken

Clearomizers kunnen we (onder)scheiden in twee hoofdgroepen. Zo hebben we top coil clearomizers, en bottom coil clearomizers (bcc). De topcoil clearomizer wordt meestal vanaf de bovenkant gevuld. De coil of atomizer (het gedeelte dat ervoor zorgt dat de eliquid verdampt) is vaak zichtbaar met touwtjes. De touwtjes zuigen zich vol eliquid en deze verdampt door contact met de batterij te activeren.

Topcoils geven vaak een warmere vochtigere damp af, terwijl de damp uit een Bottom coil clearomizer wat droger en koeler aanvoelt. Wat de beste is, valt niet te zeggen omdat dit een persoonlijke beleving is. Immers vinden sommigen pindakaas erg lekker terwijl anderen hagelslag prefereren. Advies is om beide clearomizers op uw e-sigaret te testen om te vergelijken.

Voorbeelden van topcoils zijn als eerste natuurlijk de CE4 welke inmiddels niet meer op de markt is.. Dit was de eerste clearomizer met een groot reservoir, van 1,6 ml. Een hele verbetering met de hulsjes waarin eerst de eliquid werd gegoten die zonder verbrander geleverd werden. Bij de CE6 kan de coil op zich al vervangen worden. De CE4 en CE5 zijn wegwerp exemplaren welke wellicht nog te koop zijn bij achtergebleven (web)shops. De betere speciaalzaken verkopen deze niet meer omdat ze ten eerste achterhaald zijn en ten tweede niet voldoen aan de TPD regelgeving. Er zijn gelukkig tegenwoordig ook veel betere clearomizers te koop.

De meest populaire topcoil clearomizers van toen en nu is de winnaar de Justfog 1453, welke nu nog steeds veel aftrek vindt.

Voorbeelden van bottom coil clearomizer is als eerste de EVOD. Kanger introduceerde als eerste een coil in de clearomizer die altijd liquid kon opnemen, door gebruik te maken van de bottom coil. Doordat de verbranding onderin de clearomizer plaatsvond in plaats van bovenin kwam deze coil nooit droog te staan. Sindsdien zijn er veel bottom coil clearomizers gemaakt, vrijwel erk merk brengt tegenwoordig alleen nog bodemvullers uit. Een van de redenen is dat de coils zich makkelijk laten vervangen zonder de eliquid die nog in de clearomizer zit tijdens het verwisselen te verliezen.

Meest verkochte en geprezen bottom coil clearomizer van nu anno 2017 is de Justfog C14 samen met de Justfog Q16.

Om een verder vergelijk van uw e-sigaret inzichtelijk te maken, komen we bij deel 2 van e-sigaret vergelijken uit.

Batterijen vergelijken

Het gebruik van de juiste batterij is het volgende onmiskenbaar onderdeel om de beste e-sigaret te verkrijgen. De meeste batterijen die u bij uw standaard setje koopt geven een voltage af van ongeveer 3,7 Volt. Prima, zullen velen denken. op naar het vorige deel. Maar voor sommigen die al langer dampen zal toch de uitdaging zijn om wat meer damp, betere smaak en meer rookgenot te ervaren. Hiervoor zal het vermogen omhoog of juist omlaag moeten, om zo voor u de juiste hoeveelheid damp te creëren. Experimenteren kan geen kwaad, mits u ervoor zorgt dat de liquid nooit verbrand gaat smaken. Zodra dit gebeurt direct het voltage verlagen en eventueel de coil vervangen.

We hebben tal van batterijen om te vergelijken, zowel met als zonder instelbare voltage en wattage mogelijkheden. Een van de meest populaire sets die ook als eerste op de markt kwamen met een instelbare voltage batterij is de eGo Twist. Toen en nu een van de meest verkochte instelbare voltage batterijen. Inmiddels zijn er van elk merk diverse instelbare voltage batterijen te koop.

Standaard batterijen (3,7 Volt)        Instelbare Voltage batterijen

Mod’s vergelijken

Dit is een hoofdstuk bedoeld voor de meer ervaren damper. Als u voor uzelf heeft uitgemaakt dat een standaard batterij niet genoeg mAh heeft, of genoeg power of vermogen, dan zijn er nog tal van mod’s te koop die juist datgene benadrukken wat u zoekt. Zo zijn er mod’s die speciaal gemaakt zijn om op hoge temperaturen te dampen, of juist uitblinken in temperatuur instellingen. Meestal zijn het combinaties van TC en Wattage/Voltage. Op de pagina’s MOD en Boxmod vindt u diverse verschillende varianten.

Mod en Boxmod

 

Bedrijfsgegevens

EA-Selling
Spanjaardsdijk 36
8111 RM Heeten

info@ea-sigaret.nl
Telefonisch tussen 9.30 en 17.30 uur, tel: 0572 – 367861

KvK: 55958362
BTW nr: NL 171668406B02

De waardering van www.ea-sigaret.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1053 reviews.

error: Content is protected !!