E-sigaret, prijs en kosten

Op deze pagina willen we u een inzicht geven omtrent de diverse opties over de prijs van aanschaffen van een e-sigaret tot en met de bijkomende kosten.

E-sigaret Prijs of prijzen

Het begint natuurlijk met de eerste aanschaf van uw e-sigaret, waarbij de prijs van een basis e-sigaret gemiddeld rond de 30 euro ligt. Vaak is een compleet starterspakket het goedkoopst, en zo’n starterspakket bevat vaak een complete elektrische sigaret of e-smoker plus toebehoren behalve de e-liquid. Een flesje e-liquid erbij en onder de 40 euro denkt u klaar te zijn. Maar daarmee bent u nog niet aan het eind van de prijsstelling. Veel producten zijn namelijk onderhevig aan afschrijvingen. En daarmee zijn we aan het begin van de kosten van de e-sigaret.

Kosten van coils / clearomizer

Als eerste zijn alle clearomizers aan afschrijving onderhevig. U moet namelijk regelmatig uw coils van de clearomizer vervangen. Gemiddeld kan met een coil circa 2 weken gedampt worden, wat betekent dat een setje van 5 coils 10 weken meegaat. Gemiddelde prijs van 5 coils is ca 11 euro, (bij de basis modellen) of hoger bij wat geavanceerdere modellen e-sigaretten. Dit komt neer op ca 1 euro a 1,50 per week. We houden even gemiddeld 1,25 euro aan voor ons voorbeeld. Ook batterijen hebben niet het eeuwige leven en deze moeten eens per 5 a 6 maanden vervangen worden, ook al beweren sommige leveranciers dat de batterijen jaren mee gaan.

Een gemiddelde batterij kost tussen de 10 en de 40 euro, gemakshalve rekenen we met 30 euro. Dit is 5 euro per maand en dit is dan weer 1,25 euro per week.

E-liquid kosten

Geen e-sigaret werkt zonder e-liquid. Of dit nu in een flesje komt waarbij u zelf de clearomizer kunt vullen of in voorgevulde cartridges. Per week heeft men ca 2 a 3 flesjes per week nodig bij een normaal gebruik.

Prijs per eliquid verschilt, maar er zijn eliquids te koop voor rond de 3 euro per 10 ml. Dit is bij 2,5 flesje 7,50 euro per week, dus 1 euro per dag.

Prijs e-roken per dag en per week

Een optellen dus, samenvattend hebben we afschrijving batterij, coils voor uw clearomizer plus de e-liquid.
Batterij: € 1,25 per week
Coils: € 1,25 per week
E-liquid: € 7.25 per week
De totale kosten zijn dan rond de € 9,75 per week, en dat is per dag € 1,39.

Dis zijn rekenvoorbeelden gemaakt met een basis set. Als we deze kosten doorrekenen naar een gemiddelde boxmod liggen de kosten iets hoger en dan komt u uit op ca 1,50 of 1,60 euro per dag. Dit komt mede doordat hierbij vaker een wat duurdere clearomizer op gebruikt wordt. En bij een duurdere clearomizer horen ook duurdere coils. En vaak worden bij duurdere mods ook duurdere e-liquids gebruikt, bijvoorbeeld met een hoger VG gehalte. Gebruikt u de elektrische sigaret met de bedoeling om in de toekomst compleet te stoppen met dampen? Dan is dit een mogelijk kostenplaatje.

We hopen u hiermee een inzicht gegeven te hebben in uw verbruik. Nu alleen nog op zoek naar een e-sigaret die past bij uw wensen en behoeftes. Heeft u nog geen idee, lees dan onze hulprubriek: welke e-sigaret moet ik kiezen op onze homepage.

Disclaimer: Aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten ontleend worden. Het voorbeeld dient slechts om de kosten van het dampen inzichtelijk te maken. Deze rekenvoorbeelden zijn geen garanties en uw daadwerkelijke kosten kunnen afwijken van dit voorbeeld.

Welkom bij EA-Sigaret Op deze pagina worden e-sigaretten of e-sigaret gerelateerde artikelen te koop aangeboden. Deze producten zijn niet bedoeld voor minderjarigen. Ben je 18 jaar of ouder?
De waardering van www.ea-sigaret.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 4283 reviews.