E-sigaret, prijs en kosten

E-sigaret prijs en kosten

Op deze pagina willen we u een inzicht geven omtrent de diverse opties omtrent de prijs van aanschaffen van een e-sigaret tot en met de kosten. Waarschijnlijk hoorde u ook ooit ergens dat elektrisch roken veel goedkoper is dan gewoon roken. Maar hoe zit dat dan precies?

E-sigaret Prijs of prijzen

Het begint natuurlijk met de eerste aanschaf van uw e-sigaret, waarbij de prijs van een eenvoudige doch goede basis e-sigaret gemiddeld rond de 30 euro ligt. Een flesje e-liquid erbij en onder de 40 euro denkt u klaar te zijn. Maar daarmee bent u nog niet aan het eind van de prijsstelling. Veel producten zijn namelijk onderhevig aan afschrijvingen. En daarmee zijn we aan het begin van de kosten van de e-sigaret.

Kosten van coils / clearomizer 

Als eerste zijn alle clearomizers aan afschrijving onderhevig. U moet namelijk regelmatig uw coils van de clearomizer vervangen. Gemiddeld kan met een coil circa 2 weken gedampt worden, wat betekent dat een setje van 5 coils 10 weken meegaat. Gemiddelde prijs van 5 coils is ca 11 euro, (bij de basis modellen) of hoger bij wat geavanceerdere modellen e-sigaretten. Dit komt neer op ca 1 euro a 1,50 per week. We houden even gemiddeld 1,25 euro aan voor ons voorbeeld. Ook batterijen hebben niet het eeuwige leven en deze moeten eens per 5 a 6 maanden vervangen worden, ook al beweren sommige leveranciers dat de batterijen jaren mee gaan.

Een gemiddelde batterij kost tussen de 10 en de 40 euro, gemakshalve rekenen we met 30 euro. Dit is 5 euro per maand en dit is dan weer 1,25 euro per week.

E-liquid kosten

Geen e-sigaret werkt zonder e-liquid. Of dit nu in een flesje komt waarbij u zelf de clearomizer kunt vullen of in voorgevulde cartridges. Per week heeft men ca 2 a 3 flesjes per week nodig bij een normaal gebruik, wat te vergelijken is met  20-25 sigaretten per dag (ca 1 pakje)

Prijs per eliquid verschilt, maar er zijn zeer goede eliquids te koop voor rond de 3 euro per 10 ml. Dit is bij 2,5 flesje 7,50 euro per week, dus 1 euro per dag.

Prijs e-roken per dag en per week

Een optellen dus, samenvattend hebben we afschrijving batterij, coils voor uw clearomizer plus de e-liquid.
Batterij:   ✅1,25 p week
Coils:       ✅1,25 p week
E-liquid:  ✅7.25 p week
De totale kosten zijn dan rond de 9,75 Euro per week, en dat is per dag✅ 1,39 Euro.

Dis zijn rekenvoorbeelden gemaakt met een redelijk goede basis set. Als we deze kosten doorrekenen naar een gemiddelde boxmod liggen de kosten iets hoger en dan komt u uit op ca 1,50 of 1,60 euro per dag. Dit komt mede doordat hierbij vaker een wat duurdere clearomizer op gebruikt wordt. En bij een duurdere clearomizer horen ook duurdere coils.

We hopen u hiermee een goed inzicht gegeven te hebben in uw verbruik, en met dit in uw achterhoofd kunt u zelf bepalen of elektrisch roken goedkoper is dan gewoon roken of juist niet.

Disclaimer: Alle rekenvoorbeelden zijn gemaakt met een gemiddeld gebruik dat te vergelijken is met 20 a 25 gewone sigaretten per dag. Aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten ontleend worden en zijn gemaakt bij een zo goed mogelijke benadering van het gewone roken, en zijn slechts gemaakt om de kosten van het dampen inzichtelijk te maken. Deze rekenvoorbeelden zijn geen garanties en uw daadwerkelijke kosten kunnen afwijken van dit voorbeeld.

 

 

Bedrijfsgegevens

EA-Selling
Eibergsestraat 183
7481HJ Haaksbergen

info@ea-sigaret.nl
Telefonisch tussen 9.30 en 17.30 uur, tel: 053 – 4787118

KvK: 55958362
BTW nr: NL 171668406B02

Onze nieuwsbrief

De waardering van www.ea-sigaret.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1378 reviews.

error: Content is protected !!