E-sigaret, prijs en kosten

Op deze pagina willen we u een inzicht geven omtrent de diverse opties over de prijs van aanschaffen van een e-sigaret tot en met de bijkomende kosten. Waarschijnlijk hoorde u ook ooit ergens dat elektrisch roken veel goedkoper is dan gewoon roken. Maar hoe zit dat dan precies?

E-sigaret Prijs of prijzen

Het begint natuurlijk met de eerste aanschaf van uw e-sigaret, waarbij de prijs van een eenvoudige doch goede basis e-sigaret gemiddeld rond de 30 euro ligt. Vaak is een compleet starterspakket het goedkoopst, en zo’n starterspakket bevat vaak een complete elektrische sigaret of e-smoker plus toebehoren behalve de e-liquid. Een flesje e-liquid erbij en onder de 40 euro denkt u klaar te zijn. Maar daarmee bent u nog niet aan het eind van de prijsstelling. Veel producten zijn namelijk onderhevig aan afschrijvingen. En daarmee zijn we aan het begin van de kosten van de e-sigaret.

Kosten van coils / clearomizer

Als eerste zijn alle clearomizers aan afschrijving onderhevig. U moet namelijk regelmatig uw coils van de clearomizer vervangen. Gemiddeld kan met een coil circa 2 weken gedampt worden, wat betekent dat een setje van 5 coils 10 weken meegaat. Gemiddelde prijs van 5 coils is ca 11 euro, (bij de basis modellen) of hoger bij wat geavanceerdere modellen e-sigaretten. Dit komt neer op ca 1 euro a 1,50 per week. We houden even gemiddeld 1,25 euro aan voor ons voorbeeld. Ook batterijen hebben niet het eeuwige leven en deze moeten eens per 5 a 6 maanden vervangen worden, ook al beweren sommige leveranciers dat de batterijen jaren mee gaan.

Een gemiddelde batterij kost tussen de 10 en de 40 euro, gemakshalve rekenen we met 30 euro. Dit is 5 euro per maand en dit is dan weer 1,25 euro per week.

E-liquid kosten

Geen e-sigaret werkt zonder e-liquid. Of dit nu in een flesje komt waarbij u zelf de clearomizer kunt vullen of in voorgevulde cartridges. Per week heeft men ca 2 a 3 flesjes per week nodig bij een normaal gebruik, wat te vergelijken is met 20-25 sigaretten per dag (ca 1 pakje) (meer hierover op het verschil tussen roken en dampen)

Prijs per eliquid verschilt, maar er zijn zeer goede eliquids te koop voor rond de 3 euro per 10 ml. Dit is bij 2,5 flesje 7,50 euro per week, dus 1 euro per dag.

Prijs e-roken per dag en per week

Een optellen dus, samenvattend hebben we afschrijving batterij, coils voor uw clearomizer plus de e-liquid.
Batterij: € 1,25 per week
Coils: € 1,25 per week
E-liquid: € 7.25 per week
De totale kosten zijn dan rond de € 9,75 per week, en dat is per dag € 1,39.

Dis zijn rekenvoorbeelden gemaakt met een redelijk goede basis set. Als we deze kosten doorrekenen naar een gemiddelde boxmod liggen de kosten iets hoger en dan komt u uit op ca 1,50 of 1,60 euro per dag. Dit komt mede doordat hierbij vaker een wat duurdere clearomizer op gebruikt wordt. En bij een duurdere clearomizer horen ook duurdere coils. En vaak worden bij duurdere mods ook duurdere e-liquids gebruikt, bijvoorbeeld met een hoger VG gehalte. Dit maakt dat de kosten van de hobbydamper vaak hoger uitkomen dan dit voorbeeld. Gebruikt u de elektrische sigaret zoals in eerste instantie bedoeld, dus als alternatief voor uw reguliere tabaksproduct is dit een realistisch kostenplaatje.

We hopen u hiermee een goed inzicht gegeven te hebben in uw verbruik, en met dit in uw achterhoofd kunt u zelf bepalen of elektrisch roken goedkoper is dan gewoon roken of juist niet. Nu alleen nog op zoek naar uw beste e-sigaret. Heeft u nog geen idee, lees dan onze hulprubriek: welke e-sigaret moet ik kiezen op onze homepage.

Disclaimer: Alle rekenvoorbeelden zijn gemaakt met een gemiddeld gebruik dat te vergelijken is met 20 a 25 gewone sigaretten per dag. Aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten ontleend worden en zijn gemaakt bij een zo goed mogelijke benadering van het gewone roken, en zijn slechts gemaakt om de kosten van het dampen inzichtelijk te maken. Deze rekenvoorbeelden zijn geen garanties en uw daadwerkelijke kosten kunnen afwijken van dit voorbeeld.

Welkom bij EA-Sigaret Op deze pagina worden e-sigaretten of e-sigaret gerelateerde artikelen te koop aangeboden. Deze producten zijn niet bedoeld voor minderjarigen. Ben je 18 jaar of ouder?
De waardering van www.ea-sigaret.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 3395 reviews.