E-sigaret nieuws

Sigaretten fors duurder

Acht uur geleden, dus in de ochtendbladen van 18 Oktober 2018 prijkt op de voorpagina’s van bijna alle kranten, media en internet de bangmakende titel: ”sigaretten fors duurder, rookruimte’s verdwijnen” en andere zaken die onze overheid voor ons in petto heeft om onze nieuwe generatie te ”beschermen” tegen het roken en de tabak. Ook e-sigaretten en elektrisch roken of dampen wordt dan natuurlijk aangepakt, want, zo zegt de Nederlandse wetgeving, de E-sigaret valt onder de tabakswet en daarmee is het dampen dan ook verboden in openbare ruimtes. Alles gedaan om onze kinderen niet in contact met roken te brengen.

Kan dit nou niet anders?

Of dit ook anders kan? Natuurlijk kan dat. Verbiedt de sigaretten en de tabak!! Sluit alle tabakswinkels en maak de verkoop van tabak tot verbod, net als pistolen en andere wapens. Allemaal vapen geblazen. Waarom gebeurt dat niet? hoor ik u denken? Zou het zijn dat ook ondanks forse verhogingen op alle soorten tabak toch niet leidt dat mensen stoppen met roken? En zo de overheid nog meer kan verdienen aan uw verslaving? Welnee, dat zou de regering niet doen. Toch? Of wel? In elk geval snappen wij niet waarom roken niet verboden gaat worden in plaats van mensen meer te laten betalen voor hun verslaving. In onze ogen is dat geld verdienen aan andermans ellende. En geld verdienen is niet hetzelfde als oplossen van het probleem.

De e-sigaret, die in Engeland door overheid wordt ingezet om mensen van het roken af te helpen wordt hier dan verboden te gebruiken in alle ruimtes. Even ter verduidelijking, in Engeland hebben we dezelfde e-sigaret modellen als in Nederland, en ook dezelfde e-liquids. Dus de ene overheid promoot het omdat je er de schadelijke gevolgen van het roken mee kunt stoppen, en de andere overheid verbied het en maakt de regels voor de e-sigaret nog strenger dan die voor gewone tabak. En u denkt niet dat dit met financieel gewin te maken heeft? Tja.. ik mag en kan niemand beschuldigen maar wij denken er het onze van….

Lees ook: nicotine