E-sigaret nieuws

E-sigaret verhoogt kans op hartklachten

De New York University School of Medicine heeft onlangs een onderzoek gedaan naar de gevolgen van de e-sigaret, en kwam tot de conclusie dat ook e-sigaretten kankerverwekkend kunnen zijn.

Voor het onderzoek moesten muizen gedurende 12 weken lang (dag en nacht) net zoveel damp inademen als een volwassen mens gedurende 10 jaar zou inademen. Uit het onderzoek bleek dat de muizen schade hadden opgelopen aan hun blaas, hart en longen. Daarnaast bleken ook de eiwitten in de longen uit balans te zijn, net als het herstellend vermogen van het DNA.

Conclusie van NYUSM: dampen met nicotine is schadelijk.

“Onze conclusie: wie in 12 weken net zoveel dampt als in 12 jaar en dezelfde afmeting heeft als een muis zou dood zijn. ‘s Nachts dampt u niet, en in uw slaap an het lichaam makkelijk enige nicotine verwerken. Maar natuurlijk niet als u continue nicotinedamp inademt en dan in zulke hoeveelheden dat u in 12 weken moet doen terwijl u daar anders 10 jaar over kunt doen.
Wederom een belachelijk onderzoek dat maar eens temeer bewijst dat de pharmaceutische industrie bang is haar positie van nicotinepleisters, kankerpilletjes en ondezoeksgeld naar zietes zoals kanker, kwijt te raken aan een simpele uitvinding als de elektrische sigaret.

Verder kunnen we nog melden dat er nergens terug te vinden is welk soort e-sigaret hier getest is.. Meestal wordt er met een verouderde CE4 clearomizer getest. Als men hiervan meerdere trekjes achter elkaar neemt, wordt er niet voldoende liquid opgenomen in de coil, waardoor een dry hit ontstaat.. Geen zorgen want dat is werkelijk zo smerig dat iedereen het wel laat om zo verder te dampen. Maar voor een onderzoek wordt niet op smaak gelet dus daar worden dan allerlei conclusies uitgetrokken die bij geen enkele damper voorkomen.
En wederom staat alweer vast dat er geen enkel bewijs is dat er iemand ziek geworden is van normaal gebruik van een elektrische sigaret.”

Lees meer op elektrisch roken