E-sigaret nieuws

Metalen gevonden in e-sigaret

We zien het regelmatig voorbij komen. Onderzoeken die aantonen dat er metaal in uw e-sigaret zou zitten.

De zware metalen zijn potentieel schadelijk voor de gezondheid, met name voor hart- en vaatziekten, hersenschade en allerlei kankers. “We weten niet of de doses gevaarlijk zijn, maar hun aanwezigheid is op zich verontrustend”, zegt onderzoeksleidster Ana Maria Rule. Rule zegt dat sommige metalen in de verbrander van de e-sigaret giftig zijn als ze ingeademd worden. Ze suggereert dat er daarom misschien beter naar andere materialen voor de verbrander kan gezocht worden dan metaal.

Alweer een onderzoekje dat aan moet tonen dat de e-sigaret schadelijker is dan verwacht, en dat er metalen in uw e-sigaret zitten.

Dr Farsalinos legt uit dat dit zo weinig is dat u meer dan 100 ml e-liquid per dag moet dampen om uberhaupt de schadelijke waardes te moeten halen, laat staan om er overheen te komen. Gemiddeld neemt men 300 tot 400 puffjes van de e-sigaret en dit zouden er dan 16.000 moeten zijn.

Even voor alle duidelijkheid, zo vaak haalt u per dag adem. Dan zou u bij elke ademhaling moeten dampen om tot schadelijke waardes te moeten komen.

wederom een belachelijk onderzoek dus, en overigens, terwijl u dit leest gaan er wereldwijd weer meer dan 10 mensen dood als gevolg van roken van sigaretten. Laat dit altijd bovenaan uw lijst staan om niet zelf te ervaren.