Is een e-sigaret veilig?

En natuurlijk krijgen we tegenwoordig heel vaak de vraag:” is een e-sigaret wel veilig” en ” kan ik een e-sigaret veilig gebruiken”

Het antwoord is heel simpel: JA.

Bron: nporadio1.nl/hoe-gevaarlijk-de-e-sigaret-echt-is

Lees ook: Longziektes door e-sigaret

Een e-sigaret is zeker wel veilig. Het is nog steeds het beste alternatief voor tabak. Alle ophef gaat immers niet over uw e-sigaret maar over mensen die de e-sigaret verkeerd gebruiken.

Volgens de volkskrant reageren veel politici erg overdreven. E-sigaretten zijn veel minder gevaarlijk dan tabakssigaretten, zolang er goedgekeurde vloeistoffen worden gebruikt. Engelse onderzoekers hebben zelfs ingeschat dat e-sigaretten 95 procent minder schadelijk zijn dan tabakssigaretten. Nicotine (wat in e-sigaretten en tabak zit) werkt verslavend, maar is niet kankerverwekkend. 

Dan de smaakjes, moeten deze verboden worden?

Nou, als het aan de Volkskrant ligt dus niet. En de motivering klinkt ook logisch.. de smaakjes zijn niet bedoeld om jongeren te verleiden, maar als we de keuze hebben om jongeren NIET aan tabakssmaken te laten wennen moeten we dat natuurlijk altijd voorrang geven. De regelgeving is al dat jongeren niet mogen roken of dampen.

En dat is ook wat wij aan alle mensen willen meegeven: De e-sigaret is een veilig product mits deze op de juiste manier gebruikt wordt, en voldoet aan de in Nederland gestelde regels. Dus mensen, ook in Stoptober helpen we u graag van uw tabak af met een goede en veilige e-sigaret

Bron: Volkskrant

Samenvattend namens longarts:

Helaas zijn inmiddels al 8 mensen met klachten bij de longarts terecht gekomen. En iedereen kan wel denken dat roken verantwoordelijk is voor 22000 doden per jaar, maar we moeten natuurlijk hameren op de minderheid. Acht mensen die mogelijk ziek zijn door vapen, tegenover 22.000 mensen die duidelijk overlijden van het roken.. Een klein groepje misbruikers van de e-sigaret heeft het verpest voor de grote dampende meerderheid die klaarblijkelijk veel baat heeft bij de elektrische sigaret.