E-sigaret nieuws

Ziekenhuizen UK verkopen e-sigaretten

Hoera voor Engeland! Daar is de gehele overheid en gezondheidszorg volledig vóór de elektronische sigaret als alternatief. De ziekenhuizen in Birmingham en West Bromwich, zijn de eerste in het Verenigd Koninkrijk waar dat gebeurt. Dus ondanks dat daar ook het anti-rook beleid wordt aangescherpt, valt de e-sigaret daar gelukkig niet onder.

Roken met een gewone sigaret mag vrijwel nergens meer in en rond de ziekenhuizen, maar dampen dus wel. Goede zaak dus voor de Engelsen.

De Engelse gezondheidszorg neemt daarmee een grote verantwoordelijkheid en meteen een statement naar het dampen, en indirect ook naar Nederland, die de e-sigaret gelijk aan de gewone sigaret stelt.

Volgens de Bristish Institute of Cancer Research, die wereldwijd als maatstafgevend en leidend wordt gezien, (2x nobelprijswinnaaar!! ) is de e-sigaret 95% minder schadelijk dan de gewone sigaret. Wij mogen deze uitspraak niet doen van onze overheid, maar gelukkig mag de Cancer Research uit Londen dat wel, en zij doen het daarmee ook.

Meer lezen? Lees dan het volledige bericht