E-sigaret nieuws

E-sigaret slecht voor tanden

Even een misverstandje dat door tegenstanders van elektrisch roken in de wereld geholpen is opruimen. Zo zou het gebruik van een e-sigaret slecht voor uw tandvlees zijn. Dit zou volgens deze dubieuze onderzoeken komen door de chemische samenstelling van de verdampte e-liquid die uw tandvlees zou aantasten waardoor ontstekingen, ook wel paradontitis genoemd, veroorzaken. Het onderzoek zegt dat deze stoffen ”stress” te weeg brengen aan uw mondcellen waardoor mondziektes worden veroorzaakt.

Hoe zit het nu echt?

Hiervoor gaan we even terug in uw eigen wereld waarin u nog rookte. Roken veroorzaakt verdunde bloedvaten, waardoor uw tandvlees om uw gebit aangetast wordt. Zolang u rookt is dit niet goed zichtbaar omdat door de vernauwde bloedvaten het bloed uw tandvlees niet goed bereiken kan. Wanneer u stopt met roken en dus overstapt op elektrisch roken of dampen, gaan deze bloedvaten weer verwijden. Stoppen met roken verbetert dus uw doorbloeding van het tandvlees. Uw reeds door roken opgelopen mondziektes worden nu dus sneller zichtbaar. Doordat het bloed nu makkelijker uw tandvlees bereikt wordt het reeds verziekte tandvlees gedwongen om aan het genezingsproces te beginnen, waarvoor eerder door bloedtekort niet aan kon worden begonnen.

Natuurlijk herstelproces

Speeksel is een natuurlijke remmer van ontstekingen aan uw mond, Wel moet vermeld worden dat overmatig dampen een tekort aan speeksel in uw mond kan geven als u niet voldoende drinkt tussendoor. PG ontrekt vocht uit uw lichaam, en dus ook uit uw mond (meer hierover op elektrisch roken). Door een droge mond kan het herstelproces worden uitgesteld of vertraagd. Drinkt u wel voldoende en maakt uw mond voldoende speeksel aan is het zeker raadzaam om zodra u gestopt bent met roken een afspraak in te plannen bij uw mondhygienist om het op gang gebrachte herstelproces in uw mond en rond uw tanden te laten controleren. Soms kan het herstelproces zo snel gaan dat het pijnlijke tanden en gezwollen tandvlees oplevert. Terug naar een gezondere situatie in uw mond gaan heeft soms wel hulp nodig van een specialist.

Conclusie

Dampen, en daarmee de elektrische sigaret is net zo slecht voor uw tanden als dat stoppen met roken dit ook is. Alle met stoppen met roken samengaande klachten komen ook voor als men het roken inruilt voor elektrisch roken. En visa verca. Dus stoppen met roken geeft dezelfde mondklachten als overtappen op de e-sigaret. Hiermee kan worden bevestigd of vastgesteld dat de e-sigaret, het dampen en de e-liquid niet schadelijk is voor uw tanden en uw tandvlees. Roken is dat wel, en uw mond zal herstellen zodra u stopt met roken. Door het herstelproces worden de achtergebleven ziektes die door roken zijn opgelopen naar boven.

Hopelijk hebben we u kunnen helpen om uw angsten weg te kunnen nemen? In elk geval bedankt voor uw aandacht,

Overigens: Lees ook eens newsroom.vsk-tabak.nl/e-sigaret

m vr gr
EA-Sigaret