E-sigaret nieuws

E-sigaret schadelijk voor longen?

Natuurlijk krijgen we de laatste tijd vaak de vraag of een e-sigaret slecht of schadelijk voor uw longen is. We hebben er al meerdere berichten over gepost, en ook onder ”elektrisch roken” vindt u al veel antwoorden op deze prangende vraag.

Maar hoe zit het nu wetenschappelijk benaderd? Is het gebruik van een elektrische sigaret slecht voor uw longen? Lees ook: NPO Radio 1

Wat zegt het antigifcentrum?
Afgezien van nicotine is de gebruiker bij dampen aanmerkelijk minder blootgesteld aan toxische stoffen dan bij roken. Immers, bij het dampen komen geen verbrandingsproducten van tabak vrij, maar slechts een beperkt aantal toxische producten. Deze conclusie veronderstelt wel dat elke e-sigaret aan strikte voorwaarden voldoet, zoals vastgelegd in de EU-Richtlijn (met name voor de additieven, smaakstoffen, …).

Wat betekent dat nou precies?

Dat betekent niet anders dan dat we overal vermelden, dat dampen natuurlijk niet gezond is, maar dat dampen met in Nederland goedgekeurde e-sigaretten en e-liquids veel minder schade aanbrengt dan gewoon roken. En laat dat nou precies de bedoeling van de elektrische sigaret zijn.. een alternatieve en minder schadelijke manier van roken.

Hoe zit het dan met al deze longziektes en zo?

Al tientallen jaren wordt de e-sigaret wereldwijd gebruikt door rokers, waarvan de meeste mensen helemaal niet meer roken. En dan, opeens in een klein gebiedje in Amerika verschijnen plotselinge berichten over ziektes. Dat kan dus geen toeval zijn dat het om een ander product moet gaan, of een nieuw product. Het laatste is het geval, de e-sigaret met olie en THC.

THC-olie in plaats van e-liquid

In alle inmiddels bevestigde gevallen leden de patiënten aan lipoid-pneomonie. Lipoid-pneomonie is een aandoening die veroorzaakt wordt door olieachtige stoffen in de longen en aan die longaandoening is niets mysterieus. Olie is te dik om te verdampen en laat bovendien een gevaarlijke vetlaag achter in de longen. Met moet natuurlijk geen olie gaan verdampen, niet met thc en ook niet zonder thc.
Lees ook vapenieuws

Patient woest om verdraaien van de feiten

Een patient in Amerika is zelfs woest dat de media de e-sigaret de schuld geeft. Zijn hele verhaal is verdraaid in de kranten, hij zegt nog nooit een e-sigaret met gewone e-liquid gebruikt te hebben, en nu wordt in zijn naam de e-sigaret de schuld in de schoenen geschoven.

Videoboodschap van een patiënt welke alléénTHC cartridges heeft gebruikt:

In plaats van mensen te waarschuwen voor het gevaar van THC olie dampen (ook wel dabbing genoemd), moet en zal de elektrische sigaret afgekraakt worden. terwijl alleen in Nederland al jaarlijks 20.000 mensen overlijden aan gewone tabak.

De media wordt flink betaald door de overheid, en beiden maken zich schuldig aan deze volksverlakkerij. Stop deze onzin, en laat de e-sigaret 20.000 mensen per jaar redden zoals bedoeld is.

Hier ziet u een video waarin duidelijk uitgelegd wordt dat niet de e-sigaret de oorzaak is, maar de THC Olie:

Bronnen:

Acvoda
Nu.nl
Reformatorisch dagblad
Lung Association