E-sigaret nieuws

E-sigaret mee op reis – Vliegtuig Schiphol

Bepakt en bezakt sta je eindelijk op Schiphol. Alle koffers gepakt en afgesloten en dan komt de vraag voor elke damper: ”Waar kan ik snel even dampen?”. We snappen wel dat u niet zonder damper aan uw vakantie wilt beginnen.

Regels waar u aan moet denken als u uw e-sigaret mee wilt nemen in het vliegtuig.

Ten eerste heeft Schiphol een no-vaping policy. Dus ook niet in de rookruimte’s. Wat? horen we u denken. Op Schiphol mag niet gedampt worden. Men denkt dat de elektronische apparatuur kan ontploffen of storing kan veroorzaken op de torens. Ook valt niet te controleren of er verboden kruiden verdampt worden. Vandaar de regel: niet dampen op het vliegveld. Ook niet op het toilet dus. Er zijn gelukkig ook luchthavens waar dampen volledig is toegestaan, maar check gewoon even bij de balie van aankomst hoe het beleid daar is.

 • Mag je de elektrische sigaret wel meenemen in het vliegtuig?  
  Uw e-sigaret mag u wel meegenomen worden in het vliegtuig. Dit kan in uw handbagage. Heeft u een device waarbij de batterij uit de mod gehaald kan worden? Doe dat dan. Stop de batterij dan in een opbergdoosje speciaal voor batterijen. E-sigaret batterijen zijn Lithiumbatterijen en kunnen bij kortsluiting spontaan gaan ontbranden en deze brand is op het land al zeer moeilijk te blussen, laat staan in een vliegtuig. Voorkom dit met een opbergdoosje.
  Opladen van uw e-sigaret in het vliegtuig is niet toegestaan, overbodig te melden dat dampen onderweg ook verboden is. Verpak de clearomizer apart van de batterij. Het beste ook in een afsluitbare zak, want door het drukverschil kan de clearomizer gaan lekken.
 • Hoe neem je e-liquids mee in het vliegtuig?
  E-liquids mogen mee in uw handbagage, met een maximum van 100ml. Deze dienen dan in een aparte en af te sluiten zak te worden vervoerd, net als andere vloeistoffen zoals shampoo. De e-liquids mogen ook in uw koffer worden verpakt. Buiten dat het verplicht is om de e-liquids in een zak te doen, is het ook aan te raden. Door het luchtdruk verschil zou de fles of flesjes kunnen knappen en u wilt niet dat uw kleding naar fruit, menthol of tabak ruikt bij aankomst.
 • Vliegen naar de USA?
  Dan moet u aantonen dat uw e-smoker werkt bij aankomst. Zorg dan dat u alle onderdelen direct bij elkaar kunt pakken om dit te bewijzen. Dit kan bij de douane.
 • TIP: e-sigaret POD modellen zijn geschikt om on-the-go mee te nemen. Geschikt dus voor op reis, onderweg en in gebruik.