E-sigaret nieuws

E-sigaret, de waarheid aan het licht

Om de volledige waarheid achter de e sigaret te onthullen, moeten we even een stapje terug doen in de tijd. laten we naar de jaren 50 gaan, omdat vanaf daar de media niet alleen uit kranten, tijdschriften en folders meer bestond, maar ook gedegen televisie campagnes en radio reclame hoogtij vierden. Sinds de jaren 50 werden stoere cowboys die, met lasso en holster en zittend op een paard waarbij beide handen niet aan de teugels maar aan de lasso vastzaten koeien bijeen dreven, en na afloop ter ontspanning in de vrije natuur en met een luciferhoutje langs de laars strijkend een sigaret opstaken. Een onweerstaanbaar beeld voor velen, immers stoere mannen die roken en zich er lekker bij voelen.. tja.. wie wil dat nou niet. Elke man en elk vrouw kon zich identificeren in deze preformance. Helaas toonden ze niet dezelfde cowboy jaren later hoestend en kuchend op 65 jarige leeftijd, nog te moe om zn karretje voor zich uit te duwen. Nee, alleen de vorm van vrijheid om te roken, waar en wanneer jij er aan toe bent.. Dat was t leven..

Miljarden verdienen aan ziekte

In de jaren 60 kwamen gezondheidorganisaties al in opspraak door deze vorm van geldverdienen. De tabaksindustrie groeide als kool, geen tonnen of miljoenen, maar miljarden gingen om in de nieuwe verslaving. Ongeacht of je er ziek, dood of kanker van kreeg, het geld moest binnengeharkt worden met miljarden tegelijk. Ook de overheid deed hier dapper aan mee. In plaats van te verbieden ging men accijnsen heffen zodat ook zij een diepe greep uit dit zakje konden meepikken. Zo kon ook de gezondheidszorg tevreden gesteld worden. Er werden immers maatregelen getroffen.

Nog meer geld voor nieuwe kapers

De farmaceutinsche industrie kreeg ondertussen ook lucht van deze lucratieve rokerij, en pikte op haar beurt ook weer een stukje markt binnen. Zij gingen ”stoppen met roken” producten en therapieen verkopen, pleisters, sprays en wat al niet meer om ondertussen ook meer dan een miljard per jaar binnen te halen aan deze handel. Allemaal onder het mom: ”we doen het voor uw gezondheid.”

Eenmaal in de macht en in de ban van alle geld dat hen voor de voeten werd gegooid, is het natuurlijk onmogelijk om daar weer afstand van te doen. Zowel overheid als tabaksindustrie kan niet terug, deze zijn volledig bezeten door elk dubbeltje dat uit deze sector te halen valt. En daarbij gaan beide partijen letterlijk over lijken. Het enige dat bereikt werd is dat algemeen bekend gemaakt werd dat roken schadelijk is. Maar dat is maar dekkend voor een klein deel van de totale schade. het is namelijk dodelijk, en kankerverwekkend. En daarmee zijn tabaksindustrieen en overheidsinstanties koelbloedige bewuste moordenaars die alleen oog voor geld en macht voor ogen hebben. Anders waren sigaretten wel verboden, net als pistolen dat zijn in veel landen.

Ontstaan door verkeerde kijk op nicotine

Het geheel is ontstaan door een foutieve kijk op de stof nicotine. Dat was dan de bron van alle kwaad. Echter, nicotine is niet meer verslavend dan caffeine. En met 2 kopjes koffie per dag kan men niet spreken van een levensbedreigende verslaving aan caffeine.

Waarom anders liggen in de supermarktschappen de nicotine pleisters op ooghoogte naast de baby artikelen? Om u bewust te maken dat als u een baby heeft u beter niet kunt roken? Als dat zo was, zou u als laatste bij de kassa niet alsnog de sigaretten tegenkomen. Nee, om op uw schuldgevoel in te werken en om aan uw schuldgevoel geld te verdienen.

Ondertussen worden accijnsen torenhoog, en is het nog steeds de farmaceutische industrie en de overheid die hier aan verdienen.
Maar dan…

De opkomst van de e-sigaret

Dan komt opeens de elektrische sigaret op de markt, rond 2005 werd het apparaatje door China geexporteerd naar elk land. In het begin liet men het toe, zowel overheid als tabaksindustrie als farmaceutische industrie dachten dat het een rage of bevlieging was, en welke in een paar maanden wel was weggevaagd. Net als de kubus, de kauwgomlolly en andere tijdelijke populaire zaken. Maar de elektrische sigaret won aan populariteit en verbeterde en verbeterde zichzelf, en ondertussen is het zeker een volwaardige vervanging van de reguliere sigaret. Opeens komen allerlei instanties in opspraak, ”nicotine zit erin, dat is gevaarlijk” en ”het lijkt op roken, dat is dodelijk” en ”kinderen gaan eerder roken door de e-sigaret” of zelfs: ”e-sigaret schadelijk voor tandvlees

De E-sigaret is daadwerkelijk een gevaar geworden voor de miljarden industrie van de tabaksindustrie, farmaceutische industrie en overheidsinstanties, en wel zodanig dat er opeens tal van regels worden opgesteld. Het ontmoedigingsbeleid is begonnen en geen middel wordt geschuwd om de elektrische sigaret uit te bannen, aan regels te leggen om daarna over te nemen door tabaksindustrie zelf. Opeens is roken dodelijk, en komen er tal van regels voor zowel e-sigaret als tabaksproducten. Negatieve propaganda, ongelukken door elektrisch roken en tal van andere leugens worden ingezet om de teruglopende inkomsten een halt toe te roepen. De media volgt daarin braaf, immers de overheid zegt dat het slecht is, dus plaatsen we dat. De farmaceutische industrie zegt dat het schadelijk is, dus plaatsen we dat. De tabaksindustrie stapt zelfs over naar het produceren van e-sigaretten om toch aan schadeverlies te doen. Zo proberen ze tevens de markt in handen te houden als u wilt stoppen met roken met een E-sigaret.

Maar.. als nicotine zo slecht is als men nu beweert, hoe kan het dan dat jaren, deccenia lang, de nicotine pleisters geen enkele berisping of regelgeving of het minste beetje tegengas hebben mogen ontvangen? Omdat het niet klopt. Omdat 3 partijen zoveel geld binnen hebben geharkt tot er nu een echte vervanger in de e-sigaret op de markt is. En we hopen dat elk weldenkend mens tot dezelfde conclusie komt.

Update 13-9
Doodgegooid met slecht nieuws? Doden en ziektes door dampen..

We lezen continue slecht nieuws over doden door elektrische sigaretten. Met als desastreus gevolg dat in Amerika alle smaakjes waarschijnlijk worden verboden. Het hele verhaal berust op toevoegen van olie in e-liquid. Natuurlijk is dat gevaarlijk en natuurlijk moet u dat niet doen. Olie kan niet verdampen en laat vet achter in uw longen. Lees meer over doden in Amerika door elektrische sigaret   Laat u niet gek maken.. Dampen met gewone e-liquids is niet gevaarlijk en zeker niet dodelijk

Conclusie

Zolang u nicotine tot u neemt in tabaksvorm is er niemand die klaagt, maar oh wee.. als u dit met een elektrische sigaret doet, dan zijn de rapen gaar. U komt hiermee namelijk niet alleen aan uw eigen portemonnee maar ook aan die van de staat en van de farmaceutische industrie. Foei, dat mag u niet doen..

Meer lezen over de miljarden industrie van de Big Tobacco?

Bedankt voor uw aandacht, en sorry voor het lange bericht.
m vr gr

EA-Sigaret