Coils

Coils kopen voor uw Clearomizer of Atomizer

Wilt u coils kopen voor uw e-sigaret? Geen van de door u gebruikte clearomizer werkt eeuwig. Gelukkig hebben de meeste clearomizers verwisselbare coils, zodat u niet telkens een andere clearomizer moet bestellen. Elke clearomizer werkt met verschillende coils. Als u twijfelt over welke weerstand u moet gebruiken, kijk dan even hier onder. Daar vindt u een tabel met alle geadviseerde weerstanden. Hier vindt u een basic overzichtje:

  • Coils boven de 1,0 Ohm: 8W – 15W (aan te raden als eerste e-sigaret)
  • coils met 0,5 ohm tot 0,8 Ohm: 15W – 25W (kan nog als eerste e-sigaret voor zware rokers)
  • Coils met 0,4 Ohm: 25W – 35W
  • Coils met 0,3 Ohm: 30W tot 40W
  • Coils met 0,2 Ohm 40W tot 60W

Dual / Tripple coils, wat is het verschil?

Het verschil tussen gewone coils en bijvoorbeeld dual coils gaan we nu even kort proberen uit te leggen. Indien bij een coil de tekst ‘‘dual coil 1,5 Ohm” vermeld staat, betekent dit dat de clearomizer 2 coils bevat, allebei afzonderlijk met een weerstand van 3 Ohm. De coils zijn parallel geschakeld en derhalve kan men de helft van de waarde rekenen. (als men water in een rivier splijt door een dammetje in het midden, gaat aan beide kanten van het dammetje de helft water door). Bij Tripple coils rekent men dan als logisch gevolg met een derde van de waarde van de coils.

Het gebruik van goeie coils wordt steeds belangrijker. Daarom wordt er steeds meer aandacht besteed aan de juiste coils kopen. E zijn er al veel clearomizers die met coils uit organisch bio katoen werken. Dit komt natuurlijk de smaak ten goede, en zo ook de prestaties van uw clearomizer. Hieronder staat precies welke coil u nodig heeft voor uw clearomizer.