E-liquid merken

E-liquid wordt ook wel omschreven als e sigaret vloeistof, e vloeistof, e smoker vloeistof en e-juice. Er zijn talloze merken verkrijgbaar, plus dat de meeste webshops en e-sigaretwinkels ook nog beschikken over een eigen huismerk. Hoe bepaal je nu in deze wirwar van zoveel aanbieders welke e-liquid merk bij jou past?

Wij gaan u daarbij op weg helpen. Om een e-liquid te beoordelen moet u eerst weten welke verhouding een e-liquid heeft. Dus hoeveel PG en VG. De meeste mensen prefereren een lijn met ten minste 50% VG. Zo wordt het dampen wat zachter voor uw keel, en komt het aroma in de vloeistof naar voren. Verder is het juiste nicotinegehalte van belang, om een juiste keuze in e-liquid merk te kunnen maken. Hiervoor is het ook belangrijk om te kijken met welke e-sigaret u dampt.

Waaruit bestaat E-liquid?

E-liquid bestaat uit een aantal stoffen, namelijk:

  • PG, een stof die ook bij shows, theaters en discotheken wordt gebruikt om rook te maken. Deze stof zorgt onder andere voor de throathit
  • VG, een plantaardige stof, ongevaarlijk en wordt gebruikt bij medicijnen, cosmetica en ook uw normale voeding.
  • Smaakstoffen of aroma’s, om de smaken te creëren.
  • Nicotine.
  • Water (gedemineraliseerd)

Ondanks dat de stof PG goedgekeurd is voor gebruik bij consumenten, kan het wel voorkomen dat sommigen onder u een allergische reactie hebben tegen deze stof. Mocht u daar ook bij horen, kunt u ook een 100% VG E-liquid kopen. EA-Sigaret heeft hier ook aanbod in. Overigens komt deze allergie heel weinig voor, daarom is de beste e-liquid voor de meesten wel gemaakt met een goede verhouding tussen PG en VG.

Welke e-liquid past bij mijn voorkeuren?

Zoals hierboven al vermeld gaat de voorkeur uit naar een gebalanceerde e-liquid met voldoende PG voor de throathit en voldoende VG om de smaak af te geven. Hoe graag we ook willen, we kunnen niet zeggen wat de meest geschikte e-liquid voor jou is. Immers houdt ook niet iedereen van pindakaas. Maar als u coils gebruikt onder de 1,0 Ohm kies dan een e-liquid die wat hoger in het VG zit. Bij voldoende wattage verdampt ook dikkere vloeistof even makkelijk.

Dus als u een e-sigaret heeft welke coils gebruikt die hoger dan 1,0 Ohm zijn, kies dan e-liquid met een hoger PG gehalte.

Bij Twijfel kies dan een e-liquid die een verhouding heeft van 50/50 PG/VG. Deze verhouding is voor elke e-sigaret geschikt.

Zegt de prijs iets over de kwaliteit van een e-liquid merk?

Voor een e-liquid kunt u een prijs verwachten van zo rond de 3 euro per 10 ml tot maximaal 5 euro per flesje met een inhoud van 10 ml. Alles wat u meer betaalt is sponsoring van de fabrikant, de webshop of e-sigaret winkel, en daarmee overbodig.

Heeft de hoeveelheid smaakstof invloed op de prijs van een e-liquid?

Niet echt. de hoeveelheid smaakstof bepaalt niet de prijs, maar natuurlijk bepaalt de kwaliteit van de smaakstof wel een heleboel. Smaakstoffen die wat gecompliceerder in elkaar steken zijn daarom ook moeilijker te maken, en daarmee wordt de prijs hoger. Immers meer werk is meer geld. Wijzelf streven naar een natuurlijk mogelijk product, waarbij we ook veel aandacht schenken aan onze smaakstoffen die in al onze eliquids zit.

Wat is de beste e-liquid smaak?

Welke smaak is de lekkerste e-liquid? Wat is de lekkerste smaak die je hebt? Deze complexe vragen krijgen we vaak. Gevolgd door: ”welke e-liquid damp je zelf?” Men gaat er van uit dat wij de perfecte e-liquid hebben en weten wat u als consument het lekkerste vindt. Maar… wij zijn net als uzelf constant op zoek naar verschillende e-liquid smaken. Uiteraard hebben wij voorkeuren, net als u deze heeft. We zullen daarom het antwoord wat toelichten omtrent wat nou de beste smaak voor jezelf is. Mensen kunnen smaak onderscheiden door te proeven en te ruiken. Er zijn een aantal basis smaken zoals zoet, zuur, zout, bitter en dan hebben we nog umami, welke als hartig kan worden omschreven. Menthol op zich is eigenlijk geen smaak, maar een verkoeling. Maar omdat we deze ook kunnen waarnemen in onze mond, hoort deze wel in het keuzerijtje thuis van verschillende e-liquid smaken. Een heleboel smaken zijn ook een vorm van beleving. Zo ervaart iemand de smaak van een cappuccino e-liquid van een merk anders als dezelfde smaak cappuccino van een ander merk. Logisch, want ook in elk restaurant smaakt een kop koffie anders. Als u al weet waar uw voorkeur in het dagelijks leven naar uit gaat, bent u al een heel eind op de goede weg om een gepaste e-liquid bij je eigen smaakervaring te kiezen.

Een sortering in ons assortiment is als volgt:
Tabak smaak
Fruit smaak
Menthol smaak
Bijzondere smaken

Wat is de meest gekozen e-liquid smaak bij EA-sigaret?

De meeste voorkeur gaat uit naar een goed gebalanceerde e-liquid met voldoende PG voor de ‘throat hit’ en voldoende VG om de juiste smaak af te geven. De meeste mensen prefereren een lijn met ten minste 50% VG, hierdoor is het dampen wat zachter voor uw keel. De meest verkochte smaken zijn tabak smaken maar er zijn ook lees verder …

Welke soorten e-liquids zijn er?

Er bestaan heel veel verschillende soorten e-liquids. De smaken kun je onderverdelen in de volgende categorieën: Tabak smaak, fruit smaak, menthol smaak en andere bijzondere smaken, zoals vanille of appeltaart. Je hebt e-liquids die zoet, zuur, zout of bitter smaken, maar je hebt ook…

Wat is de prijs van een e-liquid?

De prijs van de e-liquid hangt af van de verhouding PG/VG en van de smaakstof. E-liquids met tabakssmaak, fruitsmaak, mentholsmaak of andere bijzondere smaken zijn dan ook allemaal te koop vanaf €2,49 voor een flesje van 10 ml. De prijzen lopen op tot ongeveer €5. Dure merken zijn per definitie niet.. E-liquid kopen

Kan ik ook e-liquid zonder nicotine kopen?

Ja, u kunt e-liquid zonder nicotine kopen. Vrijwel alle e-liquids zijn met en zonder nicotine verkrijgbaar.

Wat zit er allemaal in e-liquid?

E-liquid bestaat uit een aantal stoffen, namelijk:
1. PG, deze stof zorgt onder andere voor de throathit
2. VG, een plantaardige stof, wordt gebruikt bij medicijnen, cosmetica en ook uw normale voeding
3. Smaakstoffen of aroma’s, om de smaken te creëren
4. Nicotine.
5. Water (gedemineraliseerd)
Lees meer

Wat is de beste PG VG verhouding?

PG wordt toegevoegd om de smaakstoffen beter te laten mengen, en zorgt samen met nicotine ook voor de throathit. VG maakt het geheel wat zachter om te dampen. Daarom vinden veel mensen de beste verhouding een mix van 50%/50% PG – VG
EA-Sigaret – E-liquid kopen

Kan ik mijn e-liquid mengen?

Ja, je kunt e-vloeistoffen mengen. Je kunt zelfs je eigen liquids helemaal zelf maken. Er zijn YouTube- en Facebook-groepen die een uitleg geven. Het is een combinatie van smaken, VG, PG en Nicotine met de sterkte die je wilt verdampen.
DIY e-liquids

Zijn Nic Salt e-liquids beter dan gewone liquids?

Nic-zouten zijn potentieel verslavend – vanwege een hogere concentratie kunnen deze zouten verslavender zijn dan gewone e-liquids. Dat komt omdat ze in een kortere tijd leiden tot een hoger nicotinebloedgehalte, waardoor neurochemische reacties sneller worden geactiveerd. Nicotine salt e-liquids

Wat is het verschil tussen de stoffen PG en VG?

PG zorgt samen met nicotine voor de throathit en is daarnaast een smaakverdeler. Veel mouth-to-lung dampers geven de voorkeur aan een hoger PG-percentage, terwijl de subohmers kiezen voor een hogere VG e-liquid. Er wordt gedacht dat het inhaleren van VG veiliger is dan het inhaleren van PG, maar lange termijn studies moeten dit nog uitwijzen E-liquid kopen

Welkom bij EA-Sigaret Op deze pagina worden e-sigaretten of e-sigaret gerelateerde artikelen te koop aangeboden. Deze producten zijn niet bedoeld voor minderjarigen. Ben je 18 jaar of ouder?
De waardering van www.ea-sigaret.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 4241 reviews.